BTN Dames

Keizer en Meppelink in finale World Tour Mersin

Sanne Keizer en Madelein Meppelink staan vanmiddag om 15.00 uur in de finale van de FIVB World Tour in Mersin. Op het 3-sterren toernooi in Turkije wonnen de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) vanmorgen overtuigend met 2-0 van Brazilië in de halve finale. In de finale treffen ze Oostenrijk. Laura Bloem en Jolien Sinnema moesten genoegen nemen met vijfde plek, ze werden gisteren door Oostenrijk uitgeschakeld in de kwartfinale.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben de goede vorm te pakken. In Mersin werden ze donderdag poulewinnaar, waardoor ze vrijdag een dagje konden herstellen. Zaterdag gingen ze goed door en wonnen ze op overtuigende wijze van Noorwegen in de achtste finale. Ook in de kwartfinale maakten de dames van BTN indruk met hun sterke spel. Ze wonnen op sterke wijze (21-9 en 21-12) van het Duitse koppel Behrens/Ittlinger.

Op het toernooi in Turkije heeft de wind veel invloed. Keizer en Meppelink toonden vanmorgen in de halve finale aan dat ze daar heel goed mee om kunnen gaan. Vooral serverend wisten ze goed gebruik te maken van de wind, ze legden daardoor veel druk op de Brazilianen Josi en Lili. In de eerste set kwamen de BTN-dames in een flow en bijna alles lukte: 21-16.

In de tweede set werd het een stuk spannender. De Braziliaanse dames gingen tactischer spelen en het blok van Lili kwam op dreef. Brazilië nam dan ook snel een 2-6 voorsprong en hield lang een marge. Keizer en Meppelink bleven ook rustig bij een achterstand en speelden hun eigen spel. Dat leverde resultaat op, ze kwamen langzaam weer langszij.

Het temperament van de Braziliaanse dames kwam daarna naar voren en dat maakte mogelijk het verschil. Bij een stand van 18-17 serveerde Meppelink een bal uit, maar hij werd door de scheidsrechter in gegeven. De Brazilianen werden erg boos en uitten hun ongenoegen flink,  dat leverde beide speelsters een gele kaart op. Lili/Josi kwamen nog wel op 20-20, maar Meppelink maakte het keihard af met killblok en een venijnige smash: 23-21.

Keizer en Meppelink staan om 15.00 uur Nederlandse tijd in de finale van het 3-sterren toernooi tegenover het Oostenrijkse team Schützenhöfer/ Plesiutschnig. Die wonnen in de halve finale van Slowakije en waren gisteravond verantwoordelijk voor de uitschakeling van het andere BTN-team, Laura Bloem en Jolien Sinnema. Die eindigde op de vijfde plek in Mersin na een 2-1 (23-21, 18-21, 15-13) nederlaag tegen de Oostenrijkse vrouwen.

Programma FIVB World Tour Mersin:

15.00 uur: Finale
Keizer/Meppelink - Schützenhöfer/Plesiutschnig (Oos)

De wedstrijd is live te volgend op het YouTube-kanaal van de FIVB.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×