Keizer en Meppelink in halve finale DELA EK Beach

Keizer en Meppelink in halve finale DELA EK Beach

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben de halve finale van het DELA EK Beachvolleybal behaald. In de kwartfinale waren de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) in Rotterdam met 2-0 (21-10 en 21-17) te sterk voor het Spaanse duo Lobato/Amaranta. “Dit was een heerlijke wedstrijd en ons topniveau is er. Vooral in de eerste set was het genieten, alles viel goed,” aldus de dolblije Meppelink.

Het publiek kon meteen juichen, want in de eerste set knalden de Nederlandse dames en namen een 5-3 voorsprong. Spanje nam na een sterke fase van de BTN-dames op 8-5 een time-out, maar Keizer sloeg de bal er meteen weer keihard in en daarna volgde er twee aces van haar: 11-5.  De Nederlandse dames overtuigden enorm, met een killblok van Meppelink werd het 14-6. De Oranje speelsters kwamen totaal niet in de problemen en domineerden. Keizer maakte de set heerlijk af met en prachtig shotje: 21-10

In de tweede set was de start kort voor Spanje, maar daarna lieten de Nederlandse dames hun klasse zien en kwamen op 9-6. Keizer liet regelmatig haar finesse zien met hele knappe, geplaatste ballen. Spanje deed in de tweede set wel meer mee en het werd iets spannender, maar Keizer en Meppelink gaven de regie niet uit handen. Meppelink reageerde alert aan het net en dat leverde de 15-12 stand op.

Spanje vocht nog terug met een goed blok en een slimme bal en kwam op 17-18. Keizer en Meppelink namen op dat momenten een time-out en dat bleek een goede zet. Ze kwamen sterk terug in het veld en Meppelink toonde haar kracht met een blokpunt. Tot grote vreugde van het Oranje publiek werd de halve finale overtuigend bereikt met 21-17. De Nederlandse dames vielen samen in het zand en de vreugde was groot. Met het publiek en mascotte Spike werd er een feestje gevierd voor het SS Rotterdam.

Meppelink vertelde met een grote glimlach op haar gezicht over het vertoonde spel. “Wat heb ik genoten, ik wil stiekem in Rotterdam blijven. In de eerste set viel echt alles goed, ons gameplan werkte en dat is zo fijn. In de tweede set kwamen er wat zenuwen bij kijken, maar we hielden wel gewoon ons hoofd koel en dat was genoeg. Wat ben ik trots op ons, gewoon in de halve finale!”

In de halve finale staan Keizer en Meppelink morgen tegenover de Tsjechen Hermannova/Slukova. In de poulefase stonden de teams ook al tegenover elkaar, toen wonnen de Nederlandse dames met 2-0. De halve finale wordt zaterdag om 16.00 uur gespeeld in Den Haag.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×