Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn op de Vienna Major doorgedrongen tot de halve finale. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen vrijdag in de achtste finale van Duitsland en waren in de kwartfinale te sterk voor Amerika. De BTN-dames staan zaterdagmiddag om 12.30 uur in de halve finale tegenover Brazilië.

Keizer en Mepelink speelden een hele sterke achtste finale. Het Duitse duo Bieneck/Schneider bleek een geduchte tegenstander, maar de BTN-dames hadden de regie volledig in handen en maakten op belangrijke momenten het verschil: 21-19 en 21-18. Daarmee was een plek in de kwartfinale een feit.

In die kwartfinale stonden Keizer en Meppelink vrijdagavond tegenover het Amerikaanse team Klineman/Ross. Dat leverde een hele mooie wedstrijd op. In de eerste set maakten de Amerikaanse dames weinig fouten, dat leverde ze op overtuigende wijze de eerste set op: 17-21.

De Oranje dames vochten zich daarna terug in de wedstrijd. Het werd een extreem spannende tweede set, Keizer en Meppelink bleven wederom heel rustig spelen ook bij achterstand. Na een mooie slotfase werd het 25-23 voor de BTN-dames en dus volgde er een beslissende derde set.

Met een sterke service en een bijna foutloze side-out maakten Keizer en Meppelink veel indruk in die beslissende set. Ze namen snel een voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. De BTN-dames wonnen overtuigend met 15-10 en plaatsten zich daarmee voor de halve finale van het prestigieuze 5-sterren toernooi in Wenen.

Zaterdagmiddag om 12.30 uur spelen Keizer en Meppelink hun halve finale. Ze staan daarin tegenover het sterke Braziliaanse team Barbara/Fernanda. De andere halve finale gaat tussen Tsjechië en Brazilië.

Brouwer/Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werden donderdag poulewinnaar en kwamen dus op vrijdag niet in actie. Ze staan zaterdagochtend om 10.30 uur in de achtste finale tegenover het Amerikaanse topteam Lucena/Dalhausser.