Keizer en Meppelink moeten opgeven in Xiamen door blessure

Keizer en Meppelink moeten opgeven in Xiamen door blessure

Op het 4-sterren FIVB World Tour toernooi in Xiamen hebben Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de tussenronde op moeten geven. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) konden niet verder tegen Japan door een blessure bij Keizer. Ze eindigden daardoor op de gedeeld zeventiende plek in China.

Vannacht om 04.00 uur Nederlandse tijd kwamen Sanne Keizer en Madelein Meppelink in actie in Xiamen in hun tweede poulewedstrijd.  Daarin streden ze tegen de lokalen heldinnen, het Chinese team Xue/Wang, om de poulewinst.

Het Chinese team wist de BTN-dames te verrassen met gevarieerd spel en met een scherpe service. Keizer en Meppelink konden daardoor zelf niet goed in hun spel komen en ze verloren de eerste set met 21-15. 

In de tweede set ging het iets beter, maar doordat de Nederlandse dames hun eigen niveau niet haalden, werd het een overwinning voor China: 24-22. Door de nederlaag werden ze tweede in de poule en moesten ze vervolgens in de tussenronde strijd voor een plek in de achtste finale.

Blessure

Het begin was heel goed in de tussenronde, Keizer en Meppelink wonnen op overtuigende wijze en met een sterke side-out de eerste set met 21-18 van het Japanse duo Murakami/Ishii. Helaas voor de BTN-dames ging het fout in de tweede set.

Sanne Keizer raakte geblesseerd bij een actie aan het begin van de tweede set. Ze konden niet anders dan opgeven en het werd daardoor 2-21 en 0-15. Keizer en Meppelink moesten daardoor in Xiamen genoegen nemen met een zeventiende plek, dat was niet waar ze voor kwamen.

De Nederlandse dames omschreven de domper: "Een teleurstellende dag voor ons. In de ochtendwedstrijd tegen China lieten we helaas niet ons beste spel zien. Vanmiddag begonnen we in de tussenronde tegen Japan, we wonnen de eerste set maar moesten vervolgens opgeven in de tweede set. We probeerden het nog, maar helaas hoort dit ook bij topsport. Moeilijke beslissing, een harde les. Maar we zullen snel terugkeren en sterker!" 

Achtste finale 

Voor Nederland is er nog 1 team in de race op het sterk bezette toernooi in Xiamen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen komen zaterdagochtend om 08.50 uur (02.50 uur Nederlandse tijd) in actie in de achtste finale. Ze gaan tegen de Brazilianen Andre en George strijden om een plek in de kwartfinale.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×