DELA EK Beach

Keizer en Meppelink naar finale DELA EK Beach

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben in Den Haag de finale van het DELA EK Beachvolleybal bereikt. In de kolkend stadion in Den Haag wonnen de dames van Beachvolleybal Team Nederland in de halve finale van de Tsjechen Hermannova en Slukova. Een hele knappe comeback van de Nederlandse dames in derde set leverde een plek in de finale op. Keizer met tranen in haar ogen: “Dit is zo bijzonder, wat ben ik trots op onze vechtlust en op ons hele team.”

Een bijzondere halve finale vanmiddag in Den Haag, want op woensdag stonden de dames van Beachvolleybal Team Nederland ook al tegenover Hermannova en Slukova. Toen werd er in Rotterdam met 2-0 gewonnen. In Den Haag ging het in de beginfase van de eerste set gelijk op, de teams lieten elkaar hard werken en Keizer was verdedigend sterk met knappe reacties: 8-7. Na een aanvalsfout van Keizer werd het 8-10 en nam Oranje een time-out. Dat bleek een goede beslissing, want ze kwamen sterk terug tot 10-11 bij de technische time-out.

Het bleef gelijk opgaan en de teams vochten keihard voor elk punt, de Tsjechen hadden wel een kleine marge te pakken bij 15-17. Een ace van Keizer op een perfect moment zorgde voor de 18-18. Het publiek ging nog even massaal achter Oranje staan, maar de Tsjechen kwam als eerste op setpoint: 19-20. Meppelink werkte die in stijl weg met een keiharde smash. Keizer nam ririsco met haar service, nu ging de bal uit en werd het 20-21. Een Nederlands shotje viel net naast de lijn en daarmee veroverden Hermannova en Slukova de eerste set met 20-22.

Een sterk Tsjechisch blok zorgde voor een 5-6 voorsprong in de tweede set, maar met een ace maakte Keizer er weer 7-6 van. De dames van Beachvolleybal Team Nederland speelden vol power en dat leverde een kleine voorsprong op van 12-10. Keizer toonde weer haar verdedigende kunst en scoorde zelf met een harde klap de 17-14. Tsjechië besloot snel een time-out te nemen. Keizer wist met haar service weer veel druk te leggen op Hermannova en Slukova en dat leverde de 19-16 op. Met een knap blok van Meppelink, perfect getimed, werd het setpoint (20-16).  De Tsjechen werkte er eentje weg, maar onder luid gejuich was het daarna wel raak met een geplaatste bal van Keizer: 21-17.

In de allesbeslissende derde set begon Tsjechie sterk, al werd de 0-3 gescoord met ‘lucky serve’ via de netrand. Na een time-out scoorde Meppelink met een keiharde smash de 1-3. Keizer en Meppelink werkten keihard, maar dat was enorm vermoeiend in de hitte. Keizer werd boos op zichzelf na een gemiste kans: 1-5. Met een perfect blok tekende Meppelink voor de 3-5. Een geweldige rally volgde, de teams gingen kapot van het harde werken en de Tsjechen scoorden de 3-6.

De Tsjechen zijn erg alert en bij Oranje sluiper er kleine foutjes in het spel. Hermannova en Slukova straffen die foutjes hard af en komen op 5-9. Een blok van Meppelink verkleinde het gat naar 8-10 en na een geweldige redding van Keizer scoorde Meppelink ook de 9-10. Een Tsjechische time-out volgde en Hermannova en Slukova scoorde daarna wel weer: 9-11. Een solide side-out zorgde voor de 10-11 en na een sterke service van Meppelink kon ze het aan het net met een blok afmaken: 11-11. De service van Meppelink maakte op een belangrijk moment het verschil: 12-11 en de eerste voorsprong weer.

Keizer was verdedigend ijzersterk en redde weer een bal die al op de grond leek te gaan. Ze maakte het punt ook nog eens: 13-11. Een shotbal van Keizer zorgde voor de 14-11 en na een ace van Keizer ontplofte het stadion: 15-12. Vlak na de wedstrijd kon Keizer het amper bevatte en ze wilde eerst een knuffel van haar tweeling. “Dit is zo bijzonder, wat ben ik trots op onze vechtlust en op ons hele team. Dit is mijn mooiste duel sinds ik moeder ben, zo gaaf om een plek in de finale te pakken waar mijn kids bij zijn. Ik heb er geen woorden voor.”

Die had haar partner Meppelink wel. “Ik heb bijna gaan stem meer, wat een lawaai in het stadion. We hebben gevochten tot het eind en dan zie je dat je daar alsnog de winst mee pakt. We bleven bijn de grote achterstand in de derde set heel rustig, dat was het geheim.” Haar service was in de slotfase erg belangrijk. “Ik stond op de servicelijn en dacht aan een berichtje van een vriendin. Die zei ‘no guts no glory’. Daarom koos ik voor volle bak in het midden en dat leverde succes op. We gaan nu ons weer opladen en straks knallen in de finale.”

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×