Keizer en Meppelink naar kwartfinale DELA EK Beach

Keizer en Meppelink naar kwartfinale DELA EK Beach

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben zich in Rotterdam geplaatst voor de kwartfinale van het DELA EK Beachvolleybal. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen in een bizarre achtste finale van de Zwitserse zusjes Anouk en Zoë Vergé-Depré. In de eerste set had Oranje de wedstrijd volledig onder controle, maar toen raakte Keizer geblesseerd aan haar enkel. Tot grote opluchting van iedereen kon ze na een behandeling verder en werd er met 2-0 gewonnen: 21-16 en 21-14.

In het stadion voor het SS Rotterdam begonnen Keizer en Meppelink enorm gretig aan hun achtste finale. De Vergé-Depré zusjes liepen meteen achter de feiten aan, ze hadden geen antwoord op het felle, krachtige spel van de BTN-dames. Na weer een harde smash van Keizer nam Zwitserland bij een stand van 9-5 een time-out. 

Maar de Oranje dames lieten zich niet uit het ritme halen en gingen goed door. Maar bij de stand van 17-12 schrok iedereen zich rot. Na een pass lag Keizer op de grond, ze ging door haar enkel. Meppelink gilde meteen dat de fysio snel moest komen en het stadion viel even helemaal stil.

Na een behandeling en met tape om haar enkel kon Keizer verder. Ze maakte nog een testsprongetje en het publiek bejubelde haar terugkeer in het veld. De Nederlandse dames toonden bijzondere veerkracht, want meteen de eerste bal scoorde Keizer weer en daarna maakten ze de set heel netjes af: 21-16. 

In de tweede set knalden de Nederlandse speelsters hard door. De Zwitserse speelsters probeerden Keizer onder druk te leggen, maar die speelde ijzersterk en maakte weinig fouten. Met het publiek massaal achter ze werd e set overtuigend met 21-14 gewonnen en vielen Sanne en Madelein elkaar dolblij in de armen.

Meppelink was enorm opgelucht na de wedstrijd. “Ik schrok enorm toen Sanne plots achter me op de grond lag. Ik riep ook meteen om onze fysio, maar was zeker niet in paniek omdat Sanne er kalm onder bleef. Ik dacht wel meteen aan de enkelblessure van Christiaan Varenhorst die ook gewoon doorspeelt en het goed doet. Dus hup, positief en doorgaan.” 

Zo dacht Keizer ook vertelde Meppelink vlak na de wedstrijd. “Sanne wilde ook echt dolgraag door. De fysio vertrouwde het en die vond dat het kon. We hadden toen het gebeurde de wedstrijd volledig onder controle en ik ben trots dat we het daarna ook zo hielden. Even is het schakelen maar het lukte meteen en we hadden alle vertrouwen in ons eigen spel.”

Morgenavond spelen Keizer Meppelink om 19.45 uur de kwartfinale tegen het Spaanse duo Lobato/Amaranta. Meppelink hoopt op een goed herstel van haar partner. “We gaan nu het protocol in met de arts en de fysio en Sanne kan haar rust pakken en hopelijk goed herstellen.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×