Keizer en Meppelink uitgeschakeld op OKT

Keizer en Meppelink uitgeschakeld op OKT

Voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink is het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in China op een teleurstelling uitgelopen. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) werden vanmorgen uitgeschakeld in de tweede fase van het toernooi. Ze verloren de beslissende wedstrijd van China en plaatsen zich dus nog niet voor Tokio 2020.

Keizer en Meppelink begonnen vanmorgen in de tweede (poule)fase van het OKT-toernooi met een wedstrijd tegen de Europees kampioenen van 2019, het Letse duo Graudina/Kravcenoka. 

Dat werd een spannende partij waarin het in beide set even gelijk opging. Maar op het cruciale moment, in de tweede fase van de sets, wisten de jonge Letse speelster een verschil te maken en de BTN-dames kwamen niet meer terug. Het werd 18-21 en 16-21.

Alles of niets

De BTN-dames moesten hun tweede wedstrijd in poule H winnen om naar de derde fase van het OKT te mogen. Maar in de wedstrijd tegen de thuisfavoriet, het Chinese duo Wang/Xia, liep het niet zoals Keizer en Meppelink wilden.

In de eerste set ging het nog even gelijk op, maar daarna sloeg China hard toe. Met de steun van het publiek en een scherpe service plus een sterk blok werd het 19-21 voor China. Ook in de tweede set was het blok belangrijk, Meppelink wist weinig druk te leggen met haar blok, het Chinese blok deed dat wel bij Oranje. 

De BTN-dames liepen achter de feiten aan en wisten niet hun normale niveau te halen in deze wedstrijd. Dat zorgde voor een pijnlijke nederlaag, het werd 18-21 en daardoor was het OKT al vroeg voorbij voor Keizer en Meppelink. 

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×