Op Tweede Paasdag neemt Sliedrecht Sport het in de bekerfinale op tegen Booleans/VV Utrecht. Kan Sliedrecht hun favorietenrol waarmaken en de beker mee naar huis nemen of zorgt de ploeg uit Utrecht - net als in de halve finale - voor een verrassing?

Vijfvoudig bekerwinnaar
Sliedrecht Sport stond al zeven keer eerder in de bekerfinale. Vijf van de finales resulteerde in een overwinning: in 2012, 2015, 2018, 2019 en 2020 wonnen ze de beker. Vorig jaar kwam een einde aan de overwinningsreeks toen Sliedrecht in de kwartfinale onverwachts werd uitgeschakeld door ARBO Rotterdam/FAST. Dit jaar was het team erop gebrand om de finale te halen. In de weg daar naartoe versloegen ze in de kwartfinale VC Sneek met 3-1, waarna Djopzz Regio Zwolle Volleybal met dezelfde cijfers werd uitgeschakeld in de halve finale.

Debutant

Booleans/VV Utrecht maakte dit seizoen hun debuut in de Eredivisie en staat voor het eerst in de clubgeschiedenis in de bekerfinale. Een knappe prestatie van het Utrechtse team dat zich na een krappe 3-2 overwinning op Eurosped plaatste voor de halve finales. Daar stuitte VV Utrecht op Apollo 8. De ploeg uit Borne stond 2-0 voor in sets en kwam dichtbij een zege in de derde set, maar Booleans/VV Utrecht knokte zichzelf met een 3-2 overwinning naar de bekerfinale.

Strijd om de beker

Grote favoriet voor de overwinning is Sliedrecht Sport. Het team van Vera Koenen plaatste zich als eerste voor de play-offs om de landstitel en bezorgde Team22 hun enige nederlaag van het seizoen. Ook won de ploeg dit seizoen al twee keer eerder van Booleans/VV Utrecht. Maar dat de Utrechtse ploeg geen makkelijke tegenstander is, hebben ze dit seizoen al meerdere malen bewezen. Apollo 8 werd niet alleen in de bekerwedstrijd verslagen, maar ook in de reguliere competitie. De ploeg trok bij het spelen van vijfsetters vaak aan het langste eind en noteerde knappe overwinningen op VC Sneek en Djopzz Regio Zwolle Volleybal.

Wint Sliedrecht morgen hun zesde beker of schrijft VV Utrecht geschiedenis? Kijk live mee naar de finale! De wedstrijd begint om 16.00 uur in de Van der Knaaphal in Ede en wordt gestreamd op nos.nl, NOS zal beide bekerfinales ook gedeeltelijk live uitzenden op NPO1.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn