De spanning is helemaal terug in de strijd om de landstitel. Wie dacht dat het afgelopen was na de nederlaag van Seesing Personeel Orion op zaterdag 21 april in Doetinchem, kwam afgelopen zondag bedrogen uit. De Doetinchemse ploeg toonde veerkracht tegen Abiant Lycurgus en boekte een 2-3 overwinning in het hol van de leeuw. De stand is daardoor nu 2-1 voor de regerend kampioen. Wat gaat er dit weekend gebeuren?

Voor de Groningers volgt de tweede kans op titelprolongatie, maar de oranje thuisploeg zal er alles aan doen om een blauw feest in Doetinchem te voorkomen. Een eventuele beslissende vijfde wedstrijd wordt een dag later in Groningen gespeeld, wederom in Martiniplaza.

Op Bevrijdingsdag (5 mei) staan Orion en Lycurgus tegenover elkaar voor de vierde wedstrijd in de best-of-five serie. In de Topsporthal ‘Home of Orion’ zal de ploeg van trainer Redbad Strikwerda er natuurlijk vol voor gaan om na de stunt in Groningen de tussenstand voor eigen publiek gelijk te trekken. De club roept dan ook iedereen op om in het oranje naar de wedstrijd te komen en massaal achter Orion te staan.

Maar ‘the blue army’ wil daar een stokje voor steken. De spelers van Lycurgus hopen de klus zaterdag al te klaren met veel blauwe fans in de zaal, er is dan ook een busreis georganiseerd voor de Groningse fans. Is Wytze Kooistra weer helemaal fit en kan hij zaterdag het verschil maken? Of gaat Orion voor een beslissende vijfde wedstrijd zorgen? Kom zaterdag naar Doetinchem en maak het mee!

Orion heeft een tip voor bezoekers van de wedstrijd. Kom op de fiets of met het openbaar vervoer. In verband met een thuiswedstrijd van DZC’68 zal de parkeerplaats bij de sporthal namelijk druk bezet zijn. U kunt ook uitwijken naar de parkeerplaats van het Waterschap, die bereikbaar is vanaf de Energieweg (N317).

Programma play-off eredivisie heren:

Zaterdag 5 mei 15.30 uur Seesing Personeel Orion - Abiant Lycurgus

Bij een gelijke stand een beslissende vijfde wedstrijd:

Zondag 6 mei 14.00 uur Abiant Lycurgus - Seesing Personeel Orion (Martiniplaza)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn