Beachvolleybal Team Nederland

Knappe vijfde plek Piersma en Stubbe bij debuut op World Tour

Bij hun debuut op de FIVB World Tour hebben Emma Piersma en Puk Stubbe een knappe vijfde plaats behaald in Vaduz. In de kwartfinale verloren de talenten van Beachvolleybal Team Nederland van het Zwitserse duo Böbner/Vergé-Dépré. Ook Katja Stam en Julia Wouters eindigden op de vijfde plek in Liechtenstein. Ze verloren in de kwartfinale van Polen.

Emma Piersma en Puk Stubbe begonnen woensdag in Vaduz in het kwalificatietoernooi. Ze maakten indruk met tweede goede overwinningen. Coach Margo Wiltens: "Ze troffen eerst de nummer 4 van het EK onder 20 en voormalig EK onder 18 kampioenen Tsjechië. Door hen te verslaan troffen ze de mindere Russen, die partij wonnen zij clean  met 2-0. Beide meiden staan voor het eerst in het hoofdtoernooi, heel mooi."

In de poulefase denderden ze door, heel knap bij hun debuut op het hoogste niveau. Wiltens: "In de poule speelden ze tegen het ervaren duo Teufl/Freiberger die in Samsun nog zilver wonnen. Met 2-1 waren Emma en Puk te sterk voor dit duo. Vervolgens in de stromende regen tegen Tsjechië, die werd met vooral sterk verdedigend spel gewonnen met 2-0." Daarmee was de poulewinst een feit voor de jonge talenten van BTN.

Wiltens vertelt over hoe ze het toernooi met de jonge meiden benadert: "Groeiend in het toernooi blijven we bezig met individuele aandachtspunten, met name in de voorbereiding. Ondanks dat we elke wedstrijd voor het maximale gaanm blijven we scherp op de verbetering en uitvoering van gemaakte afspraken die voor het team en individu zijn gemaakt." 

In de kwartfinale moesten Piersma en Stubbe vanavond hun meerdere erkennen in het Zwitserse duo Böbner/Vergé-Dépré. Die verloren in de poulefase nog van Katja Stam en Juila Wouters, maar ze lieten zich niet nog een verrassen door een Oranje-duo. De Zwitserse dames speelden erg fel en wonnen overtuigend met 2-0. Een vijfde plek bij je debuut op de FIVB World Tour, een knappe prestatie van de jonge Nederlandse speelsters.

Ook voor Stam en Wouters eindigde het toernooi in Vaduz in de kwartfinale. Ze speelden een hele mooie wedstrijd tegen het Poolse duo Ceynowa/Kloda. Het werd uiteindelijke 21-17, 12-21 en 9-15 voor Polen. Ook Stam en Wouters moesten genoegen nemen met de vijfde plek. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×