Beachvolleybal Team Nederland

Knappe vijfde plek voor Stam en Wouters op World Tour

Katja Stam en Julia Wouters, die al een aantal jaar trainen bij Beachvolleybal Team Nederland, zijn op de FIVB World Tour in Shepparton vijfde geworden. Een knappe prestatie van de talenten in Australië. Ze gingen voor een maand 'Down Under' om veel te trainen en drie toernooien te spelen.

Stam en Wouters zamelden geld in om op trainingsstage te kunnen naar Australië. De twee speelsters zijn enorm ambitieus wel kozen heel bewust voor een trip naar Australië. Ze trainden daar veel en speelden voor de World Tour eerst nog twee toernooien van de nationale Australische tour.

Het bleek een waardevolle en leerzame periode voor de dames. De nationale tour in Adelaide wisten Stam en Wouters zelfs op hun naam te schrijven en in Surfers Paradise veroverden ze het brons. Vol vertrouwen begonnen ze dan ook aan de FIVB Word Tour in Shepparton.

Op dat 1 sterrentoernooi startte het duo in de kwalificatie. Daarin wonnen ze eerst van een Australisch team en daarna waren ze sterk voor een duo uit Hong Kong. In het hoofdtoernooi stonden ze in de eerste poulewedstrijd tegenover Nieuw-Zeeland en die partij wonnen met 2-0. Van het Amerikaanse duo Dowdy/Pollock, de uiteindelijke winnaars van het toernooi, werd met 2-0 verloren.

In de tussenronde wonnen Stam en Wouters met 2-1 van Japan en dat bracht ze in de kwartfinale. Dat werd een spectaculaire wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Uiteindelijk verloren de Nederlanders nipt met 2-1 (23-25 37-35 en 12-15) en daardoor eindigden ze op de vijfde plek. Een knappe prestatie op hun eerste World Tour samen.

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×