Knappe vijfde plek voor Stubbe en Van Iersel in Xiamen

Knappe vijfde plek voor Stubbe en Van Iersel in Xiamen

Op het 4-sterrentoernooi van Xiamen zijn Joy Stubbe en Marleen van Iersel op een knappe vijfde plek geëindigd. In de achtste finale waren ze met 2-1 te sterk voor Brazilië. Later vandaag gaven ze alles in de kwartfinale tegen het Amerikaanse team Claes/Hochevar, maar die bleken met 2-0 te sterk. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werden in de achtste finale uitgeschakeld door Oostenrijk en moesten het met de negende plek doen.

Voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel werd het toernooi in Xiamen een mooie bevestiging van hard werken. Ze gingen dit jaar al twee keer op trainingskamp in Brazilië en lieten in China zien wat ze samen al waard zijn. In de achtste finale stonden ze vannacht tegenover het sterke Braziliaanse duo Maria Antonelli/Carol. Die wonnen in januari nog het zilver op de DELA Open in Den Haag.

Het leverde een spannende wedstrijd op. In de eerste set maakte de sterke side-out van Nederland het verschil. Van Iersel was verdedigend op dreef en beide speelsters scoorden veel. Het werd 21-18. In de tweede set liep de side-out minder en daarvan profiteerde Brazilië: 17-21. Maar in de derde set toonden Stubbe en Van Iersel weer hun kracht. Met een ijzersterke service en een goede blok-defense werd het een overtuigende zege: 15-9.

Een mooie wedstrijd volgde in de kwartfinale. Stubbe en Van Iersel troffen daarin het sterke Amerikaanse duo Claes/Hochevar. De Nederlandse dames vochten hard voor elk punt, maar er slopen iets te veel fouten in het spel. Claes en Hochevar speelden ijzersterk en maakten het af met 21-15 en 21-16. Geen plek in de halve finale, maar wel een hele mooie vijfde plek voor de Nederlandse dames.

Titel kwijt

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen in 2017 de titel in Xiamen en gingen voor prolongatie. Maar zo ver kwam het niet in China. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland werden al in de achtste finale uitgeschakeld door het ervaren Oostenrijkse duo Doppler/Horst. Een domper voor Brouwer en Meeuwsen, die voor veel meer naar de Chinese badplaats kwamen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×