DELA EK Beach

Kolocová/Kvapilová naar tussenronde in Den Haag

Kolocová/Kvapilová (Tsj), het hoogst geplaatste team in poule F, speelde vandaag hun laatste poulewedstrijd tegen het als elfde geplaatste Finse duo Lehtonen/Ahtiainen. Beide teams waren goed aan het toernooi begonnen met twee overwinningen. Het Finse duo ging er na drie sets vandoor met de winst en werd poulewinnaar. Zij plaatsen zich daarmee direct voor de laatste zestien. Voor Kolocová/Kvapilová betekent de uitslag dat zij een tussenronde spelen tegen de nummer twee uit een andere poule.

De teams speelden één keer eerder tegen elkaar, met een 2-1 uitslag in het voordeel van de Tsjechen. De wedstrijd begon met sterk spel van het Tsjechische duo. Met moeilijke services en diagonale shots zetten ze Lehtonen en Ahtiainen onder druk. Een duidelijke uitslag van 21-12 was het gevolg. Het leek een makkelijke wedstrijd te worden voor Tsjechië.

In de tweede set keerde het tij en nam het Finse duo de leiding over. Met meer servicedruk en slim spel namen ze de regie in handen. Ondanks dat de set vanaf 10-10 redelijk gelijk opging met mooi rallyspel van beide kanten, wisten Kolocová en Kvapilová geen voorsprong meer te veroveren. Ook in het begin van de derde set had Finland de overhand. Tegen het eind van de set werd er aan beide kanten flink gevochten en kon het toch weer even alle kanten op. Finland nam vlak bij 12-14 voorsprong een time-out. Direct daarna werd de wedstrijd met een foutservice van de Tsjechische dames beslist.

Beide speelsters en de coach waren het eens over de wedstrijd: service speelde een belangrijke rol. “In de eerste set konden we het Finse team echt onder druk zetten met onze service”, geven ze alle drie aan. “In de tweede set zetten zij ons juist onder druk met een sterke service, waardoor wij problemen kregen met onze pass en set-ups.”

Voor team Kolocová/Kvapilová betekent het dat ze tegen de nummer drie uit een andere poule: Ukolova/Birlova (RUS). Als ze die wedstrijd weten te winnen, spelen ze de achtste finale tegen het Nederlandse duo Sinnema/Bloem.

Kolocova Kvapilova 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×