Het was jarenlang een topaffiche. Sliedrecht Sport tegen VC Weert. Beide damesteams werden meerdere keren landskampioen, maar de afgelopen twee seizoenen speelde de Limburgse ploeg op een lager niveau. Na twee titels op een rij keer Nering Bögel VC Weert terug op het hoogste niveau en meteen neemt het team van coach Fred Hermans het op tegen de regerend landskampioen en winnaar van de Supercup, Sliedrecht Sport.

Meteen een mooie test voor de Limburgse ploeg, de promovendus wil na de titel in de topdivisie ook goed presteren in de eredivisie. De ploeg heeft enkele vertrouwde waarden aangevuld met een nieuwe, getalenteerde speelsters. Sliedrecht zal na de winst van de Supercup ook in de competitie goed van start willen gaan. Het kan zaterdagavond een mooie partij worden in sporthal Aan de bron in Weert.

In Arnhem wordt morgenmiddag de allereerste eredivisie wedstrijd van het seizoen 2017-2018 gespeeld. Het Talentteam is weer flink verjongd en neemt het in de eerste speelronde op tegen Regio Zwolle Volleybal. Zwolle wil onder de nieuwe trainer Wilfried Groothuis en met veel nieuwe speelsters sterk presteren dit seizoen, ze gaan voor een plek bij de top vier.

Coolen-Altnerno start morgen ook met de nieuwe Italiaanse passer/loper Giorgia Palladino. Vlak voor de competitie is al het papierwerk rond en dus is ze speelgerechtigd bij de Apeldoornse ploeg. Haar eerste officiële duel in Nederland speelt ze tegen Eurosped. De 23-jarige Italiaanse studeert aan de Wageningse universiteit Marine Biotechnology en gaat dat combineren met spelen bij Alterno. Eurosped kampt al met een flinke tegenvaller, spelverdeelster Charlotte Haar moet een hernia-operatie ondergaan om een einde te maken aan een slepende blessure. Ze zal in 2017 niet meer in actie komen.

Op zondag worden er nog twee duels gespeeld in de openingsronde van de eredivisie. In Meijel treffen Peelpush en Springendal-Set-Up`65 elkaar, de wedstrijden tussen die twee teams leveren vaak spektakel op. Als slotstuk van het weekend strijden Flynth FAST en VC Sneek tegen elkaar in Gennep. Sneek verloor vorige week in de wedstrijd om de Supercup nipt met 3-2 van Sliedrecht Sport en zal gebrand zijn op een betere start in de competitie.

Programma eredivisie vrouwen:

Zaterdag
13.30 uur: Talentteam Papendal/Arnhem – Regio Zwolle Volleybal
19.30 uur: Nering Bögel VC Weert – Sliedrecht Sport
20.00 uur: Coolen-Alterno – Eurosped

Zondag:
15.30 uur: Peelpush - Springendal-Set-Up`65
16.30 uur: Flynth FAST - VC Sneek

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn