Lange Mannen oefenen tegen wereldkampioen Polen in aanloop naar OKT

Lange Mannen oefenen tegen wereldkampioen Polen in aanloop naar OKT

De openingswedstrijd van het olympisch kwalificatietoernooi tegen Zuid-Korea is nog maar 44 dagen verwijderd. Dat betekent dat de ploeg van Roberto Piazza een heel duidelijk doel voor ogen heeft in de bijna anderhalve maand die er nog tussen nu en 9 augustus ligt. In aanloop naar het OKT oefenen de Lange Mannen tegen wereldkampioen (en tegenstander op het EK) Polen en Finland.

De mannen van Oranje genieten momenteel van tien dagen vakantie na de Final Four van de European Golden League die afgelopen zaterdag eindigde met een bronzen medaille. Op vrijdag 5 juli hervat bondscoach Roberto Piazza de training op Papendal. 

Finland
De eerste tegenstander in het oefentraject naar het OKT is het Finse nationale team, gecoacht door Maaseik-trainer Joel Banks. Finland komt in juli (22-25) naar Nederland voor oefeninterlands. De speellocatie voor deze wedstrijden moet nog worden bepaald. Finland is de nummer 19 van de wereldranglijst, vier plaatsen lager dan Oranje.

Wereldkampioen
Kort daarop volgt wereldkampioen Polen op 27 en 28 juli. De ploeg van de Belgische coach Vital Heynen speelt nu nog in de FIVB Nations League, waar ze na vier speelronden een zesde plaats bezetten. Die is op dit moment niet voldoende voor het eindtoernooi dat van 10 tot 15 juli in Chicago, Verenigde Staten wordt gespeeld.

Het OKT
Het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam Ahoy begint op vrijdag 9 augustus en duurt tot en met zondag 11 augustus. Nederland strijdt daar tegen Zuid-Korea, België en de Verenigde Staten om één ticket voor Tokio 2020. De teams kunnen vanaf woensdag 7 augustus trainen in de grote zaal van het sportcomplex. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×