Oranje heren

Lange Mannen succesvol tegen wereldtopper Frankrijk

De volleybalteams van Nederland en Frankrijk hebben vrijdag in Montpellier aaneensluitend twee wedstrijden van drie sets tegen elkaar gespeeld. Oranje won het eerste oefenduel met 3-0. Frankrijk won het tweede oefenduel met 2-1. Eindstand in sets totaal: 4-2 voor Nederland. Zaterdag spelen Nederland en Frankrijk opnieuw tegen elkaar.

Bondscoach Gido Vermeulen en zijn Franse collega Laurent Tillie waren overeengekomen om vrijdag zes sets tegen elkaar te spelen, verdeeld over twee korte wedstrijden. De derde en laatste set van beide wedstrijden ging tot de vijftien punten.

Wedstrijd 1: Ruime winst voor Nederland

In de eerste wedstrijd startte Vermeulen met Wessel Keemink (spelverdeler), Wouter ter Maat (diagonaal), Thijs ter Horst en Gijs Jorna (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Thomas Koelewijn (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Mede dankzij 12 punten van Ter Maat en 11 punten van Ter Horst won Nederland het eerste oefenduel met 3-0.

Wedstrijd 1: Frankrijk – Nederland 0-3 (21-25, 26-28, 15-17)

Wedstrijd 2: Frankrijk wint nipt met 2-1

In de tweede wedstrijd mochten beginnen: Daan van Haarlem (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Maarten van Garderen en Robbert Andringa (passer/lopers), Michael Parkinson en Tim Smit (middens) en Just Dronkers (libero).

Bij Frankrijk trad superster Earvin Ngapeth aan in de basisopstelling. Nadat Oranje overtuigend de eerste set had gewonnen, bracht de thuisploeg de stand op 1-1 door de tweede set te winnen. In de razend spannende derde set redde Frankrijk de eer door in ieder geval het tweede oefenduel winnend af te sluiten. Dat kon ook Abdelaziz met zijn 15 scores niet verhelpen.

Wedstrijd 2: Frankrijk – Nederland 2-1 (21-25, 25-18, 21-19)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×