De Nederlandse mannen hebben hun eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het olympisch kwalificatietoernooi gewonnen van Finland. Op Papendal werd het 3-0. Daarna werd nog verder gespeeld en won Oranje ook de vierde set. De vijfde set ging naar de Finnen. Woensdag spelen de Lange Mannen opnieuw tegen Finland, om half 8 in Sporthal De Veste in Borne.

Met nog ruim twee weken te gaan tot het OKT in Rotterdam Ahoy zijn de Nederlandse volleybalmannen begonnen aan de laatste voorbereidingen. Op dinsdag en woensdag speelt het team van bondscoach Roberto Piazza tegen Finland, op donderdag vertrekken de Lange Mannen naar Polen waar zij op zaterdag en zondag twee keer oefenen tegen de wereldkampioen. 

Op Papendal had Oranje weinig te duchten van de Finnen in de eerste twee sets, het werd 25-19 en 25-17. Vanaf de derde set bracht het team van bondscoach Joel Banks meer spanning in de wedstrijd, al won Nederland de derde en vierde set toch met twee keer 25-22. De vijfde set werd ook nog gespeeld en viel ten prooi aan de Finnen met 19-25.

Bondscoach Roberto Piazza was na afloop tevreden. "Alle spelers hebben gespeeld, zowel aan Nederlandse als aan Finse zijde. Het is nodig dat iedereen speelt, want elke speler moet het systeem goed kennen. We verbeterden vandaag al wat en morgen, als we een officiële wedstrijd spelen, dan moeten we nog wat verder verbeteren."

Woensdag om 19.30 uur speelt Nederland opnieuw tegen Finland, plaats van handeling is dan Sporthal De Veste in Borne. Kaarten kosten € 5,- voor 18 jaar en ouder en € 2,- voor jeugd tot 18 jaar. Er is plaats voor 800 toeschouwers, kaarten zijn alleen aan de kassa te verkrijgen. Kom de Lange Mannen aanmoedigen!


Kom de Lange Mannen aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus speelt het Nederlands mannenteam het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje heeft een olympische droom, en hoopt zich in Rotterdam voor het eerst sinds 2004 weer te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Roberto Piazza speelt achtereenvolgens tegen Zuid-Korea (vrijdag), België (zaterdag) en de Verenigde Staten (zondag). De winnaar van dit toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×