Laudame Financials VCN hoopt bekersprookje winnend af te sluiten

Laudame Financials VCN hoopt bekersprookje winnend af te sluiten

Een sprookje eindigt meestal goed, zal dat zondag ook zo gaan voor de speelsters van Laudame Financials VCN? De Topdivisionist schakelde in het bekertoernooi al twee eredivisionisten uit en hoopt morgen in Den Bosch het bekersprookje nog mooier te maken. Dan moet er weer gestunt worden, nu tegen regerend landskampioen Sliedrecht Sport.

In de Maaspoort in Den Bosch worden zondagmiddag de nationale bekerfinales gespeeld. Eerst komen de heren in actie om 13.00 uur, daarna volgt de strijd bij de dames om 16.00 uur. Op papier zou je een grote favoriet aan kunnen wijzen, namelijk de bekerwinnaar van 2019 en tevens regerend landskampioen: Sliedrecht Sport.

Sliedrecht Sport komt zondagmiddag in actie tegen de bekersensatie van dit jaar. Topdivisionist Laudame Financials VCN wist het op spectaculaire wijze tot de bekerfinale te schoppen. Op papier zou je snel Sliedrecht als grote favoriet aanwijzen, maar VCN heeft bewezen dat ze niet onderschat mogen worden.

Road to the final

De ploeg uit Capelle aan den IJssel wist in de kwartfinale op overtuigende wijze af te rekenen met Eurosped, die ploeg was toen nog koploper van de Eredivisie maar werd kansloos terug naar huis gestuurd door de Topdivisionist.

In de halve finale moest VCN diep gaan, maar was er een prachtige comeback. Na twee verloren sets leek uitschakeling aanstaande, maar op vechtlust wist de ploeg VC Sneek alsnog te verrassen. In de beslissende vijfde set sloeg de thuisploeg keihard toe en het dak ging er af in Capelle. 

De ploeg die op dit moment alle drie de nationale prijzen bezit (landstitel, beker en supercup) bereikte de finale door in de kwartfinale Topdivisionist Veracles uit te schakelen. In de halve finale moest Sliedrecht op bezoek bij Apollo 8 diep gaan en kreeg het zelfs matchpoint tegen. Maar de ervaren ploeg wist alsnog met 2-3 te winnen.

Het zal een interessante finale worden. 1 ding is al wel zeker, een Zuid-Hollandse ploeg pakt gegarandeerd de beker!

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×