Alle clubs die zich dit seizoen hebben gehandhaafd in de Eredivisie Volleybal mogen in het seizoen 2017-2018 uitkomen op het hoogste niveau van Nederland. Aan de hand van het oordeel en advies van het onafhankelijke expertpanel heeft de directie van de Nevobo hiertoe besloten. De 18 teams (9 mannen- en 9 vrouwenteams) zijn hierover in de afgelopen periode geïnformeerd. De licentieaanvragen van de promovendi Zaanstad (kampioen Topdivisie heren) en PrismaWorx VC Weert (kampioen Topdivisie dames) zijn op dit moment nog in behandeling.

Sinds anderhalf jaar zijn de Eredivisieorganisaties en de Nevobo gezamenlijk aan de slag om uitvoering te geven aan het Eredivisieplan 2016+. In het afgelopen jaar heeft dit geleid tot een nieuwe opzet van de licentievoorwaarden, waarin meer aandacht is voor de beleidsmatige, sportieve en financiële ambities en continuïteit van de verenigingen. Het licentiesysteem moet bijdragen aan een hoger niveau van de Eredivisie, onder meer in prestaties, in aandacht en uitstraling en in commerciële aantrekkingskracht.

De licentieaanvragen zijn beoordeeld door een onafhankelijk expertpanel. Op basis van het advies van het expertpanel kent de Nevobo de licenties toe aan de volgende verenigingen voor de Eredivisie Volleybal voor het seizoen 2017-2018. 

Eredivisie Volleybal Mannen

Eredivisie Volleybal Vrouwen

Abiant Lycurgus

Coolen-Alterno

Draisma Dynamo

Eurosped

TT Papendal/Arnhem

Flynth Flamingo’s Activia (FAST)

Inter Rijswijk

TT Papendal/Arnhem

SV Land Taurus

Peelpush

Seesing Personeel Orion

Regio Zwolle Volleybal

Coniche Topvolleybal Zwolle

Springendal-Set-Up’65

Vallei Volleybal Prins

Sliedrecht Sport

Adivisie/SSS

VC Sneek

Zaanstad (o.v.b.)

PrismaWorx VC Weert (o.v.b.)

Stap voorwaarts
“De Eredivisieclubs hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om aan de nieuwe licentie-eisen te voldoen. Dit toont aan dat er een gedeelde ambitie is om de Nederlandse Eredivisie sterker te maken”, zegt Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo. “Met deze beoordelingsronde hebben we met elkaar een goede stap voorwaarts gezet. Tegelijkertijd weten we dat we er nog niet zijn. Het realiseren van de collectieve ambities is een continu proces, waarbij er nog voldoende uitdagingen zijn op het gebied van sportieve kwaliteit, accommodaties, bereik en financiële slagkracht van de Eredivisie Volleybal. Komend jaar wordt benut om verder met elkaar op te trekken en de volgende stappen te zetten. Daarbij kijken we samen met de clubs naar de ervaringen van het afgelopen seizoen, inclusief de verbetering van de huidige opzet voor de play-offs.”

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn