Nevobo

Hoe haal jij de (internationale) top.....?

Lijkt het jou een leuke uitdaging om in de (internationale) top van het volleybal actief te zijn, als bijvoorbeeld lijn of scheidsrechter? Stel je jezelf dan weleens de vraag hoe je dat het snelst gaat realiseren? Wie weet kunnen Bjarne Schut en Tom Janssen jou overtuigen!

Bjarne Schut; Lijnrechter Bjarne Schut (21 jaar) is al enige jaren als lijnrechter actief bij internationale evenementen zoals bijvoorbeeld het WK Beach 2015 en bij de World Grand Prix wedstrijden.

Wat is het leukste aan lijnrechter zijn?
“Het leukste aan lijnrechter zijn is dat je het topvolleybal van zo dichtbij meemaakt. Er zo actief mee bezig zijn is natuurlijk ook geweldig! Naast spel is ook het publiek echt super, elke keer sta je er toch weer met kippenvel. Dat maakt lijnrechter zijn zo mooi.”

Tom Janssen; Scheidsrechter Tom Janssen (25 jaar) is in april 2017 gestart met de VS4-opleiding en fluit dit seizoen voor het eerst in de Tweede Divisie.

Waarom ben je scheidsrechter geworden?
“Van speler naar scheidsrechter. Een overstap die ik twee jaar geleden genomen heb met vol enthousiasme. Bij de club Hovoc fluiten beviel mij zo goed, dat ik de VS3-opleiding ben gaan volgen. Daarna heb ik de VS4-opleiding gevolgd, omdat het niveau me aanspreekt. Spelers op dit niveau hebben een enorme passie voor volleybal. Het enthousiasme van topspelers heb ik als scheidsrechter!”

Waarom zou je de VS4-opleiding volgen?
“In de VS4-opleiding leer je ontzettend veel en kom je collega-scheidsrechters tegen die allemaal dezelfde passie hebben. Het is ontzettend leuk om met elkaar ervaringen te delen en feedback te geven, een mooie samenwerking!”

Enthousiast geworden? En wil je hier meer over lezen óf je aanmelden? Klik dan hier

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×