Het gepromoveerde Nering Bögel VC Weert, Flynth FAST en Peelpush. Het zijn de drie teams in de eredivisie uit Limburg. Dat levert automatisch ook een aantal mooie regioderby’s op. De eerste Limburgse derby van het seizoen staat zaterdag op het programma, dan strijden Nering Bögel VC Weert en Flynth FAST tegen elkaar in Weert. En er volgen er de komende periode nog twee.

Welke Limburgse club doet goede zaken de komende week, met ook een doordeweekse speelronde op het programma? Na de eerste twee speelrondes staat de ploeg uit Gennep, Flynth FAST, er het beste voor in de eredivisie op de vijfde plek met drie punten. Peelpush begon net iets minder en heeft twee punten gepakt. VC Weert is nog puntloos en wil daar zaterdag verandering in brengen in de eerste regioderby die ze in eigen huis spelen tegen Flynth FAST.

Voor het eigen publiek in Weert zal de ploeg van trainer Fred Hermans er alles aan doen om de volle winst te pakken en van de ‘hatelijke nul’ af te komen. Bij Flynth FAST is het nog afwachten of libero Annefleur Peters inzetbaar is, ze kneusde afgelopen wedstrijd haar hand. Nering Bögel VC Weert – Flynth FAST start zaterdag om 19.30 uur in sporthal Aan de Bron in Weert.

En er volgt deze week nog een Limburgse kraker in de eredivisie dames. Er wordt deze week ook doordeweeks een speelronde afgewerkt en daarin treft Flynth FAST op woensdag Peelpush in Gennep. Een week later, op 1 november, ontmoeten Nering Bögel VC Weert en Peelpush elkaar voor de derde Limburgse derby. Hoe zullen de clubs uit de meeste zuidelijke provincie er dan voor staan?

Er worden morgen twee duels gespeeld en zondag ook twee. Sliedrecht Sport speelt de return in de Champions League en komt daardoor niet in actie. Coolen-Alterno is deze speelronde vrij.

Programma eredivisie dames:
Zaterdag 21 oktober
16.00 uur: Talentteam Papendal/Arnhem – VC Sneek
19.30 uur: Nering Bögel VC Weert – Flynth FAST

Zondag 22 oktober
15.30 uur: Peelpush – Regio Zwolle Volleybal
15.30 uur: Eurosped - Springendal-Set-Up`65

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn