Lisa de Groes wil handhaven met Pharmafilter US: "De club verdient het om dat te behalen"

Lisa de Groes wil handhaven met Pharmafilter US: "De club verdient het om dat te behalen"

Het eredivisieseizoen is in volle gang en daarom is het de hoogste tijd om de hoofdrolspelers uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Lisa de Groes, spelverdeelster van Pharmafilter US uit Amsterdam.

"Hallo, ik ben Lisa de Groes. Ik ben 24 jaar en kom uit Diemen. Daar is dan ook mijn volleybalcarrière begonnen. Inmiddels is dit nu mijn vierde seizoen bij US dames 1."

Op welke positie speel je?

"Ik ben spelverdeelster."

Is dit altijd jouw favoriete positie geweest?

"Ja zeker. Sinds de jeugd ben ik al spelverdeelster. Ik heb het altijd ontzettend leuk gevonden, en nog steeds!"

Hoe gaat het dit seizoen?

"Het seizoen verloopt eigenlijk best ‘oké’. We wisten vooraf dat het voor ons een moeilijk seizoen zou gaan worden, maar door met iedereen er keihard voor te werken moeten er kansen voor ons komen. Dat is dan ook waar we heel goed mee bezig zijn. Iedereen gaat er met de volle 100% voor. We worden als team en als individuen steeds beter en ontwikkelen ons op dit niveau. We kunnen het veel tegenstanders echt moeilijk maken en spelen goede wedstrijden. We winnen steeds meer setjes en zelfs wedstrijden. We mogen onszelf alleen nog meer belonen vind ik zelf. Daarnaast is het team en de staf een mega gezellige groep samen. Binnen en buiten het veld hebben we het super gezellig met elkaar!"

Wat zijn jouw persoonlijke ambities dit seizoen?

"Ik zou ontzettend graag willen handhaven in de eredivisie met dit team. Ik vind dat de club, de staf en ook zeker het team het verdient om dat te behalen!"

Wat zijn je sterke punten?

"Mijn sterke punten zijn spelverdelen en serveren."

En je zwakke?

"Met mijn 1,70m kom ik niet zo ver boven het net uit als alle andere meiden in de competitie. Blokkeren is dan ook mijn zwakkere punt vind ik zelf. Gelukkig heb ik wel altijd een beregoede verdediging achter me staan!"

Welke rol heb je in de kleedkamer?

"Mijn rol in de kleedkamer is toch zeker wel iedereen gezelschap houden. Ieder team heeft wel een speelster die altijd het langzaamste is. Bij ons ben ik dat zeker weten. Hoe ik het doe weet ik niet, maar ik ben altijd de laatste die de kleedkamer verlaat. Altijd al geweest ook trouwens. Het is wel fijn voor mijn teamgenootjes, want er is nooit iemand alleen haha! Gelukkig wachten er ook altijd een aantal heel geduldig op mij."

Wat is je hoogtepunt tot zover bij je huidige club?

"Eigenlijk heb ik toch twee hoogte punten die ik graag zou willen benoemen. Als eerste het behalen van de halve finale van de beker twee seizoenen terug. Eerst speelden we in december 2016 de kwartfinale tegen toen eredivisionist Peelpush, wij nog spelende in de topdivisie. Die wedstrijd wonnen we met 3-2. We hebben die wedstrijd met ontzettend veel plezier en vechtlust gespeeld. De club had er langs het veld ook een fantastisch feestje van gemaakt. Hierdoor mochten we daarna in januari 2017 op dezelfde wijze een keer uit en thuis spelen tegen VC Sneek D1."

"Als tweede hoogtepunt de overstap naar de eredivisie. Waaraan we als team en club hard voor gewerkt hebben en wat een grote ervaring is."

Wat is jouw favoriete tegenstander (speler en team)? Waarom?

"Dit seizoen is VC Sneek mijn favoriete club om tegen te spelen. Enkele jaren geleden heb ik daar zelf gespeeld. Veel van mijn teamgenootjes van toen zijn nog steeds actief bij die club. Altijd leuk om daar weer te komen en enthousiast te worden ontvangen. Daarnaast ook een heerlijke hal om in te volleyballen."

Welke wedstrijd zou je nog wel eens over willen spelen? Waarom?

"Dat vind ik een lastige, misschien wel de eerdergenoemde kwartfinale tegen Peelpush. Van die wedstrijd heb ik zo genoten en was ik heel trots."

Wat hoop jij in je carrière nog te realiseren?

"Ik zou graag nog een keer een prijs willen winnen. Landskampioen worden en/of de beker winnen."

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×