Loting bekend voor Europacupduels Draisma Dynamo, Amysoft Lycurgus en Sliedrecht Sport

Loting bekend voor Europacupduels Draisma Dynamo, Amysoft Lycurgus en Sliedrecht Sport

Vrijdag werd in Luxemburg de loting voltrokken voor de verschillende Europacuptoernooien. Dit jaar spelen drie Nederlandse teams Europees volleybal. Draisma Dynamo komt uit in de eerste ronde van de Champions League, terwijl Amysoft Lycurgus in de CEV Cup speelt. De dames van Sliedrecht Sport spelen in de Challenge Cup, de derde Europese competitie. Lees hieronder tegen welke buitenlandse clubs de Nederlandse teams in actie komen.

Lot koppelt Draisma Dynamo aan Minsk en Węgiel

In eerste ronde Champions League naar Belarus en Polen

Draisma Dynamo mag zich opmaken voor pittige Europacupreizen naar Belarus en Polen. Bij de loting voor de eerste ronde van de Champions League werd de Nederlandse vertegenwoordiger aan Europa’s meest prestigieuze volleybalclubcompetitie vrijdag gekoppeld aan Stroitel Minsk en Jastrzębski Węgiel.

De eerste van de drie driekampen in Poule C staat vastgesteld in de week van 22 t/m 24 september in de momenteel door politieke onrust geteisterde Wit-Russische hoofdstad Minsk. Een week later staan de drie teams tegenover elkaar in de Draisma Dynamo Arena. Van 6 t/m 8 oktober vindt het afsluitende mini-toernooi plaats in het Pools-Tsjechische grensgebied gelegen Jastrzębie-Zdrój. De poulewinnaar gaat verder naar de tweede ronde van de Champions League.

Voor Draisma Dynamo en Jastrzębski Węgiel betekent het een weerzien. In het seizoen 2007-2008 kwamen beide clubs elkaar al eerder tegen in de Champions League. In het kort tevoren geopende Omnisport schreef de Poolse landskampioen van 2004 de eerste ontmoeting met destijds 1-3 op z’n naam. Een week later waren de Sileziërs in eigen huis andermaal een maatje groot voor Piet Zoomers/D: 3-0. De toen 22-jarige Jeroen Rauwerdink maakte bijna dertien jaar geleden ook al deel uit van de Dynamo-selectie.

Bron: draismadynamo.nl

Amysoft Lycurgus in CEV Cup tegen afvaller uit Champions League

Net als de afgelopen jaren zal Amysoft Lycurgus aankomend seizoen opnieuw Europees volleybal gaan spelen. De bekerwinnaar van dit jaar komt uit in de CEV Cup, waarin het begint in de 1/16e finales.

De ambitieuze Groningers treffen in de 1/16e finale de nr. 2 uit poule B van de Champions League. Poule B bestaat uit:

C.S.M. Arcada Galati (Roemenië)
Ford Levoranta Sastamala (Finland)
OK Ribola Kastela (Kroatië)

Amysoft begint met een uitduel op 10, 11 of 12 november. De return wordt op 17, 18 of 19 november gespeeld in Groningen.

Sliedrecht treft Gran Canaria in Europacup

Met Gran Canaria nemen de dames van Sliedrecht Sport het voor het eerst in hun bestaan op tegen een Spaanse ploeg in een Europese competitie. Belangrijker is dat het daarmee een sterke tegenstandster treft. Na een vijfde plaats in de Spaanse Superliga, heeft het team zich fors versterkt. In de tweede week van november wordt in de Challenge Cup eerst uit op de Canarische Eilanden gespeeld.

De bestemming voor de 1/16e finale zal ongetwijfeld met gejuich begroet zijn door de trouwe schare aan fans en sponsoren die de blauw-witte ploeg jaarlijks vergezellen op de Europese volleybalavonturen. Gran Canaria in november is tenslotte geen straf.

Voormalig bondscoach als trainer

De Sliedrechtse ploeg belandt daar omdat het afgelopen seizoen beslag wist te leggen op de Nationale Beker. De tegenstander is er nog niet eentje van superformaat, maar heeft wel alle ambitie om dat te worden. Nooit wonnen de Spaansen een hoofdprijs, maar ze spelen wel voor het derde jaar op rij in de Europese Challenge Cup. Na het afgebroken seizoen 2019-2020 was de vijfde stek in de Spaanse Eredivisie (Superliga) de eindklassering voor de Iberischen. Daarna werd echter fors geïnvesteerd in tien nieuwe speelsters, waaronder twee van de landskampioen. Met de voormalig bondscoach als trainer, krijgt Sliedrecht Sport dus nog een hele dobber aan de eilandbewoonsters.

25 november: De Basis

De opening van het Europese strijdtoneel vindt plaats in Las Palmas op het Spaanse eiland op 10, 11 of 12 november. De return staat op woensdag 25 november ingepland in De Basis. Het worden voor de Albasserwaardsen de 59e en 60e Europese wedstrijden uit hun bestaan, hopelijk gevolgd door nog meer Europese strijd in de 1/8e finales.

Het team van Sliedrecht Sport is het enige Nederlandse damesteam dat komend seizoen deelneemt aan een Europese competitie.

Bron: sliedrechtsport.nl

Gran Canaria loting

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×