Mannen Oranje staan voor sleutelduel in European Golden League

Mannen Oranje staan voor sleutelduel in European Golden League

Halverwege de poulefase van de European Golden League (EGL) is er in Poule B nog niets beslist. Nederland staat met twee overwinningen uit drie wedstrijden op een tweede plaats achter Spanje, dat ook twee keer wist te winnen tot nu toe. Kroatië en Estland liggen op de loer met ieder een zege op zak. Zondag ontmoet Oranje in Koog aan de Zaan Spanje, een wedstrijd waarin een grote stap gezet kan worden richting de Final Four.

Spanje zal in Koog aan de Zaan aanstaande zondag gebrand zijn op revanche. Nederland wist vorige week woensdag in Soria de Spaanse armada af te houden en in vijf sets te zegevieren. De ploeg van bondscoach Fernando Muñoz Benitez zal zeker nog terugdenken aan de voorsprong van vijf punten die in de derde set ongedaan werd gemaakt door Oranje.

De Lange Mannen staan nu op de tweede plaats, omdat Spanje uit de drie wedstrijden twee punten meer heeft kunnen sprokkelen. Waar Oranje twee keer in vijf sets won en afgelopen zondag middels de tiebreak verloor van Estland, haalde Spanje haar twee overwinningen in vier en drie sets, waardoor ze drie punten konden bijschrijven.

Huidige stand in Poule B:

LandWedst. gespeeldWedst. gewonnenPuntenSets (w-v)
1. Spanje3278-4
2. Nederland3258-7
3. Kroatië3145-7
4. Estland3125-8

Final Four organisator Estland begon de EGL zonder zijn sterren, maar die zijn vanaf nu aan de ploeg toegevoegd in aanloop naar de finales die op 21 en 22 juni in de hoofdstad Tallinn worden gespeeld. De Esten gaan in de tweede helft van de groepsfase dus nog een belangrijke rol spelen in de uitkomst van de poule.

De Lange Mannen van Oranje kunnen jullie steun in Koog aan de Zaan zondag en woensdag in Hoogeveen tegen Estland dus goed gebruiken. Koop hier je tickets en juich de mannen van bondscoach Roberto Piazza naar de overwinning.

Voor de thuisblijvers, de wedstrijd zondag begint om half 5 wordt door Ziggo uitgezonden. Om 16.15 uur start de uitzending op Ziggo Sport Docu, vanaf 17.10 uur ook op het open kanaal 14.

Foto: CEV.eu

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×