Mannenteam Nederland kansloos tegen China

Mannenteam Nederland kansloos tegen China

In de tweede poulewedstrijd op het wereldkampioenschap heeft het Nederlands mannen zitvolleybalteam een kansloze nederlaag geleden tegen China. De equipe van Hans Mater ging in Venlo met 0-3 onderuit. De setstanden waren duidelijk: 16-25, 10-25, 20-25.

“China was duidelijk een maatje te groot voor ons”, was de reactie van Mater na afloop van de wedstrijd. Voor het WK was de tegenstander van Oranje nog de grote onbekende. China speelde snel en verzorgd, Nederland kende alleen in de eerste en derde set periodes dat de side-out goed gespeeld werd.

China heeft zich door de winst geplaatst voor de kwartfinale. Na een rustdag op dinsdag, waar de 16 landen verhuizen van De Maaspoort in Venlo naar het Parktheater in Eindhoven, speelt Nederland woensdag een ´alles of niets´ wedstrijd tegen USA. Beide landen staan in punten gelijk op de tweede plaats in de poule. De winnaar van dat duel gaat door naar de kwartfinale, de verliezer gaat spelen om de plaatsen 9 tot en met 16.

Hans Mater: “Nederland – USA wordt de ´finale´ in onze poule. Ik denk niet dat we elkaar veel ontlopen. Het spel van Amerika ligt ons beter.”

Zondag was Nederland het WK gestart met een 3-1 overwinning op Rwanda. Ruim na afloop werden de setstanden van twee sets gecorrigeerd in 25-0. Dit kwam omdat Rwanda in die sets twee grijze spelers had opgesteld. Volgens de regels (classificatie) mag slechts een grijs gekeurde speler binnen de lijnen staan. “Maar dat maakt niks uit voor de uitslag”, meldt Mater, die zijn focus liever legt op de wedstrijd van woensdag. Nederland – USA begint om 19.00 uur in Eindhoven.

Foto: World ParaVolley

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×