Maria Antonelli en Carolina Solberg hebben het DELA Beach Open gewonnen op de gloednieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. In de finale waren de Braziliaanse vrouwen veel te sterk voor Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré uit Zwitserland (21-17, 21-11). Het brons ging ook naar Brazilië, Agatha en Duda veroverden die plek en werden daardoor ook de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst.

Voor Maria Antonelli en Carolina Solberg is het hun eerste gezamenlijke goud. Met verschillende partners waren Antonelli en Solberg opgeteld al goed voor dertien World Tour-overwinningen. Nu hebben ze de eerste samen te pakken en daarvoor moesten ze diep gaan. Antonelli en Solberg speelden in Den Haag meer wedstrijden dan wie dan ook.

Het duo moest zich dinsdag en woensdag door de country quota en kwalificaties heen werken om een plek in het hoofdtoernooi af te dwingen. Daarin bleven ze maar winnen en dat leverde ze de titel op. Antonelli: ,,We hebben veel positieve energie als nieuw team. De chemie is er. We zijn zo blij en moe tegelijk, dat maakt me verward. Maar wat was dit een geweldig toernooi, we houden van Nederland.”

Twee jaar na haar wereldtitel op de Hofvijver met Barbara Seixas, won Agatha Bednarczuk met haar nieuwe partner opnieuw een medaille in Den Haag. Agatha/Duda veroverden het brons en dankzij de punten die ze daarmee pakten zijn na het DELA Beach Open de nieuwe nummer 1 op de FIVB World Ranking.

Goud voor Liamin/Krasilnikov

De Russen Nikita Liamin en Vjatsjeslav Krasilnikov wonnen het mannentoernooi van het DELA Beach Open. In twee spannende sets (23-21, 22-20) versloegen ze de Spanjaarden Adrian Gavira en Pablo Herrera. Het beslissende moment van de wedstrijd kwam aan het eind van de eerste set. Op setpunt voor de Spanjaarden sloegen de Russen de bal buiten de lijnen. De scheidsrechter kende het punt echter toe aan de Russen, die vervolgens ook met de setwinst aan de haal gingen.

In de tweede set rechtten de Gavira en Herrera de rug en namen twee punten voorsprong, maar aan het slot van de set zagen ze hun Russische tegenstanders alsnog langszij komen. Liamin reageerde heel rustig na de eindzege. ,,Het was een mooi toernooi, we moesten flink schakelen want we speelden zowel binnen als buiten. Bedankt Nederland, het was ons een genoegen.”  

Het brons ging naar de Italianen Nicolai en Lupo.

Vijfde plek Brouwer en Meeuwsen

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigde het toernooi in eigen land in de kwartfinales. Het als eerste geplaatste mannenteam kwam er twee sets lang niet aan te pas tegen Liamin en Krasilnikov. “We waren kansloos vandaag”, concludeerde Brouwer droogjes. Voor thuispubliek hadden de winnaars van Olympisch brons op meer gehoopt. Meeuwsen: “We wilden het toernooi graag winnen hier. Jammer dat we niet meer hebben kunnen laten zien dan dit.”

De beste prestatie bij de Nederlandse vrouwen kwam van een gelegenheidsduo. Madelein Meppelink en Sanne Keizer eindigden op de negende plek, in de achtste finale werden ze uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaars.

Facebook X WhatsApp LinkedIn