BTN Dames

Meppelink en Stubbe in finale FIVB World Tour Aalsmeer

Madelein Meppelink en Joy Stubbe staan morgenmiddag in de finale van de FIVB Wordl Tour in Aalsmeer. De dames van Beachvolleybal Team Nederland wonnen vanavond met 2-0 (21-15 en 21-18) van het Japanse team Ishii/Murakami. In de finale staan ze morgen om 13.45 uur tegenover het Duitse team Behrens/Ittlinger.

Al vroeg in de eerste set sloegen Meppelink en Stubbe een gat van vijf punten. Ze serveerden erg scherp en speelden heel slim in de halve finale. De ene bal vol kracht en een punt later juist een tactisch balletje. Japan had daar in eerste instantie geen antwoord op, maar ze bleven vechten en kwamen nog even dichterbij. Maar Oranje bleef goed het eigen spel volhouden en pakte de eerste set met 21-15.

In de tweede set moesten de dames van Beachvolleybal Team Nederland alles geven om de Japanners te verslaan. Japan nam een voorsprong van 11-13 door sterk serverend werk en ook gingen ze steeds beter verdedigen. Door een technische fout van Meppelink werd het 13-16 voor Japan. Maar de BTN dames lieten hun kop niet hangen en bleven kalm, vooral Meppelink toonde haar kracht. Ze kwamen terug tot 18-18 en gingen er overheen: 21-18. Een knappe slotfase van het Nederlandse gelegenheidsduo.

Joy Stubbe blikte terug op de halve finale: “Japan is echt een rare tegenstander, het is lastig spelen tegen zo’n team. Je weet het en bedenkt er een tactiek voor, maar toch bleek het irritant. We vielen toch een beetje in hun valkuil, maar vochten goed terug. Op het juiste moment deden we weer de goede dingen, vooral Madelein was belangrijk. Morgen tegen Duitsland is ons doel duidelijk: goud. Nu we in de finale staan, willen we die uiteraard ook winnen. Die gouden plak wil ik om mijn nek. Dat zou mijn eerste FIVB goud zijn.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×