Op het NK Beach Indoor in The Beach in Aalsmeer hebben de favorieten hun rol waargemaakt. Bij de dames werden Madelein Meppelink en Emi van Driel, een gelegenheidsduo, Nederlands kampioen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen veroverden bij de heren het goud. Ze wonnen in een hoogstaande finale met 2-0 van Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde.

Madelein Meppelink speelt normaal samen met Sanne Keizer maar voor het NK Beach Indoor vormde ze eenmalig een duo met Emi van Driel die sinds kort ook bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zit. Ze waren direct succesvol. In de halve finale wonnen Meppelink en Van Driel na een mooie en spannende strijd met 2-1 van Puk Stubbe en Julia Wouters.

In de finale stonden Meppelink en Van Driel tegenover een nieuw gevormd koppel binnen BTN: Katja Stam en Raisa Schoon. In de finale ging het in beide sets in de startfase gelijk op en opvallend was dat beide teams veel aces produceerden. In de middelste fase wist het gelegenheidsduo een gat te slaan en de eerste set met 21-17 te veroveren. Dat herhaalden ze in de tweede set en het eindigde in 21-18. Meppelink en Van Driel kroonden zich daarmee tot Nederlands kampioen Beach Indoor 2020.

Meppelink keek tevreden terug. “Het was vooral superleuk om hier te kunnen spelen met Emi. Ze is een groot talent en we trainen al een tijd samen. Het is gaaf om te zien dat die jonge meiden steeds beter worden en dat is voor Sanne en mij alleen maar goed. We trainen dus op hoog niveau met die meiden en dat daagt ons ook weer uit. Ik heb genoten om hier in Aalsmeer in een vol huis winnend af te sluiten. Een mooi start van het Olympische jaar.”

Titelprolongatie

Bij de heren wisten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de titel te prolongeren. Ze wonnen in de halve finale van local hero Sven Vismans en Tom van Steenis en begonnen gretig aan de finale. In The Beach stonden ze tegenover hun trainingsmaatjes van BTN, Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, waarvan ze in 2019 twee keer verloren in officiële wedstrijden.

In de eerste set was de start voor Varenhorst en Van de Velde, na een blok van Varenhorst stond het 3-5. Het werd een duel vol mooie punten en een heel hoog niveau. De BTN-teams gaven elkaar niets cadeau en maakten er een prachtige strijd van waarvan het massaal aanwezige publiek duidelijk genoot. Brouwer en Meeuwsen wisten op cruciale momenten toe te slaan en wonnen met 21-17 en 21-17. Daarmee was titelprolongatie een feit in Aalsmeer.

Brouwer was heel blij dat ze eindelijk van hun trainingsmaatjes hadden gewonnen. “We verloren in 2019 twee keer van ze, dus we waren erg gretig om te winnen hier. Ik ben heel blij met deze mooie titel na een spannende finale tegen onze maatjes. Extra mooi om hier goud te pakken in een geweldige sfeer en voor al onze vrienden en familie. En mijn zoontje is erbij, heel gaaf!”

Pw18409
Pw18206
Pw16922
Pw17066
Pw18851
Pw18967
Pw17497
Pw18776
Pw17846
Pw18645
Pw18669
Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×