Met nieuwe trainster is eerste zege binnen voor VC Sneek

Met nieuwe trainster is eerste zege binnen voor VC Sneek

Na vijf nederlagen op een rij voelt het als een bevrijding voor de dames van VC Sneek. Een hectische, emotionele week door het onverwachte opstappen van trainer Paul Oosterhof werd afgesloten met een 0-3 overwinning op bezoek bij het Talentteam in Ede. Is dat al de hand van Henriëtte ter Steege, de nieuwe trainster van Sneek? Een goede start is het in elk geval wel.

Het was een bijzondere weer voor de selectie van VC Sneek. De beslissing van trainer Paul Oosterhof om te stoppen, kwam als een complete verrassing. De speelsters waren dan ook in shock en het was een harde klap, maar ze moesten wel door.

De clubleiding handelde snel en koos meteen voor Henriëtte ter Steege om voorlopig de taak als hoofdtrainer-coach over te nemen. Ze was voorheen zijn assistent en kent de selectie dus al goed. Ter Steege ging dan ook vol passie aan de slag op de trainingen en wist het team te raken.

Ze heeft in elk geval de ploeg optimaal kunnen motiveren en klaargestoomd voor de belangrijke wedstrijd die zaterdag op het programma stond. Sneek ging op bezoek bij het Talentteam, die ook laag in de ranglijst staan.

Mooi succes

Het werd een mooie start voor Henriëtte ter Steege als hoofdverantwoordelijke in de eredivisie. De dames van Sneek stonden gretig in het veld en speelden alles van zich af. Het leverde een mooi succes op: 0-3 winst. 

De zo verlangde eerste overwinning is daarmee een feit voor de Friese ploeg. Ook zijn ze niet langer de hekkensluiter van de eredivisie. Op die plek staat nu Dros-Alterno. Voor het zelfvertrouwen zal deze wedstrijd veel goed doen bij Sneek. Met Ter Steege willen ze nu doorpakken en meer gaan winnen.

Uitslagen 6e speelronde eredivisie dames:

Talentteam Papendal/Arnhem - VC Sneek 0-3 (14-25, 16-15, 12-25)
Dros-Alterno - Sliedrecht Sport 0-3 (10-25, 24-26, 13-25)
Apollo 8 - Peelpush 3-0 (25-17, 29-27, 25-19)
Regio Zwolle Volleybal - Springendal Set-Up '65 3-1 (20-25, 25-19, 27-25, 25-16)

Zondag:

Eurosped - FAST 3-0 (25-12, 25-22, 25-15)


Foto: Antsje Cnossen

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×