Mobiel zitvolleybalveld succesvol in gebruik genomen in Arnhem

Mobiel zitvolleybalveld succesvol in gebruik genomen in Arnhem

Vrijdag is op het Velperplein in Arnhem het allereerste mobiele zitvolleybalveld van Nederland in gebruik genomen. Het mobiele zitvolleybalveld, dat is mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation, wordt vanaf nu ingezet door het hele land om de paralympische tak van volleybal toegankelijker te maken én om te laten zien wat de sport inhoudt.

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging

Kinderen hebben in toenemende mate een ongezonde leefstijl. Juist door sport en spel worden ze fitter, leren ze beter met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. De Cruyff Foundation, Bas van de Goor Foundation en de Nevobo hebben voor dit project de handen ineen geslagen om elk kind te kunnen laten genieten van sport.

Met de Cruyff Foundation bestaat al sinds 2013 een samenwerking: het actieplan “Zitvolleybal vol ambitie”. Door middel van clinics op bijvoorbeeld revalidatiecentra en scholen wordt met dit programma de instroom van zitvolleyballende jeugd gestimuleerd.

Olympische held test het veld

Bij de opening van het mobiele zitvolleybalveld was ook Bas van de Goor aanwezig, winnaar van Olympisch goud met de volleyballers in 1996. De Bas van de Goor Foundation is namelijk samen met de Cruyff Foundation maatschappelijk partner van het WK Zitvolleybal, het DELA EK Beachvolleybal en het EK Volleybal voor jongens onder de 20 jaar.

Tientallen kinderen van basisschool Westeraam uit Elst mochten samen met Bas van de Goor en Niels Meijer (directeur Cruyff Foundation) het veld voor het eerst in gebruik nemen. Dat de opening plaatsvond in Arnhem was geen toeval, 2018 is namelijk het jaar van het aangepast sporten in Gelderland.

WK Zitvolleybal deze zomer in Nederland op vijf unieke locaties

Van zondag 15 juli t/m zondag 22 juli wordt in Nederland het WK Zitvolleybal voor mannen en vrouwen gespeeld. De wedstrijden van dit WK worden gespeeld op vijf bijzondere locaties: Arnhem (theater Musis), Venlo (theater Maaspoort), Eindhoven (Parktheater), Rotterdam (Nieuwe Luxor) en Den Haag (Sportcampus Zuiderpark). Tickets voor het WK Zitvolleybal bestel je op volleybal.nl/tickets

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×