In een volstromend stadion begon vanmiddag om 15.00 uur de eerste halve finale in het mannentoernooi. Het Spaanse team Herrera /Gavira nam het op tegen de Noren Mol, A. /Sørum, C.. De Noren namen vanaf het begin van de wedstrijd de touwtjes in handen en gaven dit de gehele wedstrijd niet meer weg: met een 2-0 overwinning mogen zij zich vanavond in de finale melden.

Vooral voor het Spaanse team is het in de eerste set duidelijk even inkomen: er wordt meerdere keren fout geserveerd en ballen worden op een slordige manier uitgeslagen. Het jonge Noorse duo lijkt hier een stuk minder last van te hebben, ze spelen een stabiel spel en weten in het begin van de eerste set een voorsprong van meerdere punten op te bouwen. Mol schrijft een aantal blockpunten op zijn naam, maar ook Sørum weet goed te scoren met zijn aanval. De Noren komen op 11-6 voorsprong, een reden voor het Spaanse team om een time-out te nemen. Voor Spanje pakt deze time-out goed uit, ze komen puntje voor puntje dichterbij. De side-out gaat beter lopen, maar de service blijft nog steeds een probleem. De Noren gaan zelf echter ook wat foutjes maken, waardoor de spanning terug komt in de set. Na 2 gemiste setpoints van de Noren staat het 20-19 en besluiten Mol, A. /Sørum, C een time-out te nemen. In deze time-out vinden de jonge mannen hun rust en maken ze het gelijk daarna af. De set gaat met 21-19 naar Noorwegen.

De eerste bal van set twee is opnieuw een foutservice, ditmaal van Herrera. De Spanjaarden lijken hun spel nog niet helemaal gevonden te hebben. De Noren gaan echter verder waar ze gebleven waren: harde aanvallen afgewisseld met slimme geplaatste ballen zorgt voor een voorsprong. Spanje grijpt vroeg in de set (2-6) naar een time-out. De time-out werpt niet meteen zijn vruchten af: met een killblock en een slimme twee slag weet Mol de voorsprong voor de Noren nog groter te maken. De Spanjaarden worden flink onder druk gezet en komen net als in set 1 op een 11-6 achterstand. Op dat moment lijkt Spanje de omslag te maken: ze gaan beter spelen, en ook beter serveren. Ze lijken de zwakke punten van de Noren te vinden, zo wordt er meerdere keren via het block gescoord. Op het moment dat Herrera /Gavira nog maar twee punten achterstaan (11-13) nemen Mol, A. /Sørum, C. een time-out. Het wordt een waar gevecht tussen beide teams, met nog steeds een kleine voorsprong voor het Noorse duo. De Noren laten zien dat ze hier voor maar één ding komen: de plek in de finale. Ze voeren de druk weer wat op en de Spanjaarden gaan opnieuw veel fouten maken. Het Noorse team komt weer op een ruimte voorsprong en bij het tweede matchpoint is het raak: de Noren winnen de tweede set met 21-16 en zullen vanavond strijden voor het goud.