Na bekerfeest gaat Apollo 8 nu vol voor handhaving

Na bekerfeest gaat Apollo 8 nu vol voor handhaving

Van het spelen van de bekerfinale naar strijden tegen degradatie. Een groot contrast voor Apollo 8, maar juist die bekerfinale blijkt een gigantische stimulans. De debutant genoot met volle teugen van de bekersfeer. Daarom wil de ploeg van trainers Bart en Thijs Oosting alles op alles zetten om zich te handhaven op het hoogste niveau en meer van zulke momenten mee te maken in Borne. De start is goed, zaterdag won Apollo 8 met 3-0 van Pharmafilter US.

Het was een bijzondere dag: 17 februari. Heel Borne en omgeving steunde de lokale heldinnen van Apollo 8 richting en tijdens de bekerfinale. Extra bijzonder in het jubileumjaar van de club. Heel Nederland kon zien hoe het volleybal leeft in Borne door een dag vol kippenvelmomenten voor de club.

Het massale uitzwaaien bij De Veste, het binnentreden van het Landstede Sportcentrum, de spannende tweede set, de ontlading na het laatste punt, het feest dat aan Apollo 8 kant groter leek dan aan de winnaarskant en het uitzwaaicomité bij de uitgang in het Landstede Sportcentrum. Toen Apollo 8 weer aankwam in Borne bij De Veste stonden er veel fans met een hoop vuurwerk en fakkels de ploeg op te wachten en volgde er een afsluitende feest. 

Het motiveerde de ploeg enorm om er nu voor te gaan zorgen dat de supporters ook in het nieuwe seizoen kunnen genieten van volleybal op het hoogste niveau. Daarvoor moet de ploeg eerst nog wel handhaving afdwingen in de degradatiepoule en daarin werd zaterdagavond sterk gestart.

Strijd der debutanten

In De Veste was het thuispubliek weer in grote getale en luid aanwezig. Apollo 8 gaf dan ook alles tegen de andere debutant in de eredivisie, Pharmafilter US. De Amsterdamse ploeg begon brutaal en naam snel drie punten voorsprong, maar de thuisploeg bleef rustig en wist dat te herstellen. In de slotfase van de set sloeg Apollo toe, van 22-22 ging het rap naar 25-22. De tweede set werd enorm spannend, de twee debutanten lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn.

Weer nam Pharmafilter US de voorsprong, de ploeg uit de hoofdstad kwam op 5-11. Maar Oosting en Oosting wisten hun ploeg wakker te schudden en de thuisploeg knokte zich knap terug in de set. Bij een stand van 18-18 wist de thuisploeg het verschil te maken en met een goede service en sterke side-out naar 21-18 uit te lopen. Toch kwam US als eerste op setpoint (23-24), maar mede dankzij de steun van het publiek bleef Apollo keihard vechten. Dat leverde het gewenste effect op: 26-24 winst.

De derde set werd een prooi voor de thuisploeg, na de spannende tweede set leek het verzet van de Amsterdamse promovendus verbroken. De Bornse ploeg bleef scherp serveren en Pharmafilter US kwam maar niet onder de druk uit. Het werd een overtuigende setwinst voor Apollo 8 met 25-16 en daarmee deelde de verliezend bekerfinalist een harde klap uit aan de Amsterdamse gasten.

Uitslag degradatiepoule eredivisie dames:
Apollo 8 - Pharmafilter US 3-0 (25-22, 26-24, 25-16)

Stand degradatiepoule eredivisie dames:
Apollo 8 1-5
Dros-Alterno 1-3
Pharmafilter US 2-1

Foto: Rudy van 't Rood

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×