DELA Beach Open

Na Sydney het vizier op Den Haag

Met het Sydney twee-sterren toernooi achter de rug zit de FIVB World Tour er voor 2017 op. Begin januari wordt de World Tour hervat met het DELA Beach Open in Den Haag.

Mariafe Artacho del Solar en Taliqua Clancy grepen zondag voor eigen publiek de winst in het laatste toernooi van het jaar. Voor het Australische koppel was het de tweede World Tour-titel op rij na de winst in het Qinzhou three-star in oktober.

Bij de mannen ging de titel in Australië naar de Canadezen Ben Saxton en Grant O'Gorman. In de finale wonnen ze in twee sets van de Fransen Youssef Krou en Quincy Aye (21-8, 21-16).

Saxton en O’Gorman speelden in Sydney hun eerste gezamenlijke toernooi op de World Tour. Saxton vormde tot voor kort een succesvol duo met Chaim Schalk, met wie hij in 55 World Tour-toernooien één zilveren en vier bronzen medailles wist te winnen.

Met hun overwinning in het twee-sterren toernooi komen de Canadezen de top-100 van de wereld binnen. Met 400 punten staan ze op de 99ste plaats van de wereldranglijst.

Braziliaanse teams voeren FIVB World Ranking aan

De wereldranglijst aan het eind van het jaar wordt aangevoerd door Andre Loyola en Evandro Goncalves (4180 punten). De Brazilianen werden in augustus wereldkampioen in Wenen. De Italianen Nicolai en Lupo (3920) zijn tweede op korte afstand gevolgd door de Russen Krasilnikov en Liamin (3900), de winnaars van het DELA Beach Open 2017.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen sluiten het jaar af als beste Nederlandse koppel. Met 2400 punten bezetten ze de gedeelde zestiende plaats op de internationale ranglijst.

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen, vierde op het WK, zijn 38ste op de FIVB World Ranking bij de mannen.

Bij de vrouwen sluiten Larissa/Talita het jaar 2017 af als nummer 1 van de wereld. De Braziliaanse nummers 3 het WK hebben ruim duizend punten meer dan de nummer 2, Pavan/Humana-Paredes uit Canada.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel waren in 2017 het beste Nederlandse team op de World Tour. Zij sluiten het seizoen af op de 25ste plaats. Meppelink speelt in 2018 met Sanne Keizer, nadat Van Gestel vorige maand aankondigde te stoppen met topsport.

Wereldranglijst mannen

Wereldranglijst vrouwen

World Tour gaat verder met DELA Beach Open

Heel lang kunnen de beachvolleyballers niet genieten van de seizoensbreak. Voor veel teams zijn de voorbereidingen op het nieuwe beachvolleybaljaar al weer in volle gang. In de eerste week van januari wordt het seizoen hervat in Den Haag. Van 3 t/m 7 januari staat het DELA Beach Open op het programma.

Het toernooi op de Sportcampus Zuiderpark is een viersterren-toernooi. Met een totaal prijzengeld van 300.000 dollar is DELA Beach Open een van de toptoernooien van het seizoen 2017-2018.

Informatie en tickets DELA Beach Open

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×