Aantal beschikbare plekken Nationale Beach Competitie verruimd

Aantal beschikbare plekken Nationale Beach Competitie verruimd

Gezien de grote hoeveelheid aanmeldingen voor de Nationale Beach Competitie is er besloten om het aantal beschikbare plekken voor eerste en twee divisie te verruimen van 8 naar 12 teams.

Sinds de start van de Nationale Beach Competitie per 1 juli ervaart Henk Steeghs, competitieleider van de Nationale Beach Competitie, dat door de grote hoeveelheid aanmeldingen vele teams teleurgesteld moeten worden.

“Er zijn een aantal redenen te benoemen”, aldus Henk Steeghs. “Teams kunnen niet ingedeeld worden, omdat er simpelweg teveel aanmeldingen binnenkomen ten opzichte van het aantal beschikbare plekken. Mensen gaan niet op vakantie of blijven in Nederland. Daarbij wordt er, tot in ieder geval zaterdag 8 augustus, ook geen DELA Eredivisie Beachvolleybal gespeeld. Dit houdt in dat beachkoppels die normaliter deelnemen aan de Eredivisie nu uitwijken naar de Topdivisie. Met als gevolg dat andere beachkoppels op hun beurt ook moeten uitwijken naar de lagere niveaus.”

De oplossing: van 8 naar 12 plekken
Om zoveel mogelijk beachkoppels te laten deelnemen aan de Nationale Beach Competitie is een oplossing noodzakelijk. Daarom is er besloten om voor het eerste en tweede divisieniveau van de Nationale Beach Competitie het aantal beschikbare plekken te verruimen van 8 naar 12 beachkoppels per gender. Hiermee krijgen beachkoppels van derde divisieniveau ook meer kans om deel te nemen aan de Nationale Beach Competitie. De hogere niveaus hebben dan namelijk meer kans om deel te nemen aan hun ‘eigen’ competitie.

Hoelang blijft deze oplossing van kracht?
De Nevobo verwacht dat deze verruiming de gehele zomer van kracht blijft. “We verwachten dat er meer beachvolleyballers de zomer doorbrengen in Nederland, dus extra plekken zijn naar verwachting dan ook de gehele zomer gewenst”, vertelt Henk Steeghs.

"Iedereen die wil deelnemen aan een beachvolleybalcompetitie op niveau, verdient een plekje."

Henk Steeghs, competitieleider Nationale Beach Competitie

Hoe zit het met de Topdivisie en derde divisie?
Voor de Topdivisie blijft het aanbod onveranderd: 8 beachkoppels per gender. Er zijn namelijk op dit moment onvoldoende scheidsrechters beschikbaar om meerdere wedstrijden te fluiten op Topdivisie-niveau.

Voor de derde divisie verwacht de Nevobo dat door de verruiming in de twee divisies er voldoende plekken beschikbaar zijn.

Schrijf je snel in!
Wil je deelnemen aan de Nationale Beach Competitie? Meld je dan snel aan via de Toernooifinder!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×