De Nevobo gaat het 38e congres van wereldvolleybalbond FIVB organiseren op Papendal tijdens het WK voor vrouwen, het grootste volleybalevenement ooit in Nederland dat op 23 september 2022 (onder voorbehoud) begint en drie weken zal duren. Dat werd afgelopen zondag bekend tijdens het 37e congres dat wegens de coronapandemie digitaal werd gehouden. Directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nevobo, Michel Everaert, spreekt van de ultieme plek voor het houden van zo’n groot internationaal sportcongres.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van het FIVB World Congress dat het tegelijkertijd gehouden wordt met een wereldkampioenschap volleybal. Papendal is gastheer, het huis van de sport in Nederland. Er komen ongeveer 500 internationale volleybalbestuurders enkele dagen naar Arnhem om te vergaderen en te genieten van het WK dat in Nederland in Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam wordt gespeeld.

De FIVB roemt de Nevobo voor de manier waarop de bond evenementen organiseert, zoals de olympisch kwalificatietoernooien in Rotterdam voor mannen in 2019 en in Apeldoorn voor vrouwen in januari 2020 en de Volleyball Nations League. FIVB-president Dr Ary S. Graça F° gaf tijdens het congres de volgende reactie: "We zijn verheugd met het voorstel van de Nederlandse Volleybalbond. Ik ben er zeker van dat al onze afgevaardigden van harte zullen worden verwelkomd in Nederland en ik ben blij dat we de kans hebben om het topevenement dat het WK volleybal voor vrouwen is te kunnen zien."

"We geloven dat dit de ultieme plek is voor het congres"

Nevobo-directeur Michel Everaert

Michel Everaert benadrukt dat er voor het congres geen betere plek denkbaar is dan Papendal. "Met de 24 beste volleybalteams ter wereld in Arnhem, is er een andere plek mogelijk waar je als volleybalfan of -official zou willen zijn? We brengen het beste samen, dus we geloven dat dit de ultieme plek is voor het congres. We hopen dat iedereen aanwezig zal zijn en een heel goede tijd zal hebben, zowel op het congres als bij het WK", aldus de directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nevobo.

"Dit biedt Nederland zowel sportief als bestuurlijk veel kansen"

NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg

NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg is blij met de uitverkiezing van Nederland voor het FIVB-congres. “Dit is voor de Nederlandse sport heel belangrijk, gastheer zijn van het congres van zo’n grote mondiale sport is goed voor de sportontwikkeling in Nederland. Dit biedt Nederland zowel sportief als bestuurlijk veel kansen. We kijken ernaar uit om de internationale volleybalwereld op Papendal te mogen ontvangen. Complimenten aan de Nevobo dat zij dit hebben weten te realiseren.”

De precieze datum voor het congres is nog niet bekend.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×