De meiden van Pre Jeugd Oranje zijn er op het EK onder 16 jaar niet in geslaagd zich voor de halve finale te plaatsen. Na een sterke start van het EK werd in de laatste poulewedstrijd verloren van thuisland Bulgarije: 3-0. Voor de talenten rest nu de strijd om plek 5 tot en met 8.

De Nederlandse meiden streden vanavond in een kolkende hal tegen thuisland Bullgarije, een rechtstreeks duel om een plek in de halve finale. Het werd een kraker van een wedstrijd, vol mooie acties en lange punten.

De Oranje talenten van bondscoach Eelco Beijl gaven alles om de halve finale te halen, maar kwamen in de eerste set op de cruciale punten in de problemen. De set ging met 25-23 naar Bulgarije, tot groot genoegen van de thuisfans.

Ook in de tweede en de derde set waren de verschillen erg klein. Iris Vos was weer in topvorm, ze scoorde 11 punten, maar het bleek niet genoeg. De aanmoedigingen gaven Bulgarije extra energie tijdens de 'big points' en de thuisploeg won met 25-22 en 25-21.

Oraje eindigde daardoor op de derde plek in de poule. Ze spelen vrijdag en zaterdag om plek 5 tot en met 8 op het allereerste EK onder 16 jaar.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn