Nederland opent EK Volleybal met 3-0 zege op Roemenië

Nederland opent EK Volleybal met 3-0 zege op Roemenië

De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan het EK in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Oranje versloeg Roemenië vrij eenvoudig met 3-0. Het team van bondscoach Jamie Morrison speelt zondag tegen Azerbeidzjan en treft daarna nog Kroatië, Estland en gastland Hongarije. (Video interview met Yvon Beliën onderaan dit bericht).

Bondscoach Jamie Morrison koos vrijdagavond voor een basisopstelling met Laura Dijkema (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Yvon Beliën en Juliët Lohuis (middens) en Kirsten Knip (libero). Deze zeven speelsters bleven de hele wedstrijd staan.

Oranje had het alleen in de eerste set lastig met haar Roemeens opponent, de nummer 18 van Europa. Omdat Nederland slordig speelde en te veel onnodige fouten maakte, mocht Roemenië tot 21-21 blijven hopen op setwinst. Na een korte eindsprint ging de set echter toch zonder noemenswaardige problemen naar Oranje met 25-21.

In de sets hierna was het verschil (veel) groter. Roemenië werd bij vlagen weggespeeld door het warmgedraaide Oranje. Celeste Plak en Yvon Beliën deelden de topscorerstitel, met ieder 13 punten.

Zaterdag is Nederland vrij, zondag staat de wedstrijd tegen Azerbeidzjan op het programma, op papier de sterkste tegenstander in de poule.

Bekijk via deze link alle details over het EK Volleybal.

Nederland – Roemenië 3-0 (25-21, 25-18, 25-9)

Reactie Yvon Beliën:

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×