Saskia van Hintum zal aankomend seizoen niet meer actief zijn als assistent-bondscoach van het Nederlands damesteam. De samenstelling van de staf van bondscoach Giovanni Guidetti wordt op enkele posities gewijzigd. Van Hintum leverde de afgelopen twee jaar een belangrijke bijdrage aan de stormachtige ontwikkeling van het Nederlands damesteam.

Van Hintum (46 jaar) werd in januari 2015 aangesteld als assistent van de nieuwe bondscoach Giovanni Guidetti. Samen met de overige stafleden begeleidde ze Oranje naar grote hoogten. In 2015 promoveerden de volleybaldames naar groep 1 van de World Grand Prix en werd er zilver gewonnen op het EK in eigen land.

Dit jaar kwalificeerde Oranje zich voor het eerst sinds 20 jaar weer voor de Olympische Spelen. In Rio de Janeiro legden de volleybaldames beslag op een prachtige vierde plaats. Een maand hiervoor won Nederland brons in de World Grand Prix.

Met de vierde plaats in Rio verbeterde Van Hintum haar eigen prestatie als speelster, in 1996 werd de spelverdeelster met Oranje vijfde op de Olympische Spelen van Atlanta. In totaal kwam ze maar liefst 275 keer uit voor het Nederlands team.

Momenteel is Van Hintum hoofdcoach in de Duitse Bundesliga bij Ladies in Black Aachen. Zij heeft daar vijf Nederlandse speelsters onder haar hoede: Kirsten Knip, Nika Daalderop, Tessa Polder, Jeanine Stoeten en Nicole Oude Luttikhuis.

“Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen twee jaar bij het Nederlands team”, reageert Van Hintum. “Ik vond het een eer om met deze groep en deze staf te werken en het is evident dat de stappen die we gemaakt hebben enorm zijn. De samenwerking is altijd optimaal geweest.”

Giovanni Guidetti roemt Van Hintum om haar bijdrage aan de ontwikkeling van Oranje. “Ik wil Saskia enorm bedanken voor alles wat ze heeft gedaan voor het team”, vertelt de Italiaanse bondscoach. “Zonder haar zouden we waarschijnlijk niet zo ver gekomen zijn.”

Gil Ferrer Cutinho, tot nu toe de tweede assistent, wordt eerste assistent en neemt de positie van Van Hintum over. Eelco Beijl, die als videoanalist fungeerde, wordt tweede assistent. Waarom Guidetti zijn staf wijzigt kan hij goed uitleggen. “Omdat ik geen onbeperkte middelen heb, moet ik de rol van mijn assistenten aanpassen. Dat betekent dat ik mensen nodig heb die kunnen meespelen in de trainingen én die het verlengstuk zijn van de videoanalist. Die rolwijziging is de reden dat we nu afscheid nemen van Saskia, het was erg prettig om met haar te werken.”

Bron: fotohoogendoorn.nl (foto)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×