Voor zowel Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen als Sanne Keizer en Madelein Meppelink is de tussenronde het eindstation gebleken op het eerste 4-sterrentoernooi in Cancun, Mexico. Ze eindigen daarmee beide op de zeventiende plaats. Daarmee zijn alle Nederlandse teams uitgeschakeld. Op donderdag 22 april begint het tweede toernooi in de bubbel van Cancun met de kwalificatie.

Brouwer / Meeuwsen
Zondagmiddag 17.00 uur Nederlandse tijd speelden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hun tweede wedstrijd in Poule H tegen de Zwitsers Marco Krattiger en Florian Breer. Het Zwitserse duo schakelde in het kwalificatietoernooi nog de Nederlanders Stefan Boermans en Yorick de Groot uit in drie sets.

Ook zondagmiddag werd het een driesetter. Krattiger / Breer pakte met 21-17 de eerste set, de Nederlanders vochten zich in de tweede set met 24-22 terug. Halverwege de derde set namen de Zwitsers een beslissende voorsprong, van 7-7 werd het 12-8. Ze maakten het af met 15-11.

Als gevolg daarvan eindigde Brouwer / Meeuwsen als tweede in de poule en moesten ze zondagavond aantreden tegen de Amerikanen Jakob Gibb en Taylor Crabb voor een plek in de achtste finales. De Nederlanders begonnen voortvarend, pakten zelfs vijf punten voorsprong bij 9-4. Twee series van de Amerikanen brachten hen allen bij 11-11 alweer langszij. Gibb / Crabb behield het initiatief en won met 21-19.

In de tweede set kwamen de spelers van beachvolleybal Team Nederland nog knap terug van een 9-13 achterstand tot 16-16, maar het bleek een laatste stuiptrekking. De winst ging met 21-17 naar de Amerikanen. Brouwer en Meeuwsen eindigen het eerste toernooi in Cancun op de zeventiende plaats.

Keizer / Meppelink
Datzelfde lot was Sanne Keizer en Madelein Meppelink beschoren. Zij vochten tegen de Cubaanse Lidiannis Echeverria Benitez en Yanisleidis Sanchez Vinent (Lidy / Sanchez) voor een plek bij de laatste zestien teams. In de openingsset zagen Keizer en Meppelink een sterke comeback niet beloond. Ze trokken met vier punten op rij de stand gelijk bij 19-19, maar moesten toch het onderspit delven met 21-19.

In de tweede set keken de Nederlandse vrouwen van BTN al snel tegen een achterstand aan die ze ondanks vereende krachten niet meer konden dichten. De Cubaanse vrouwen zegevierden met 21-17 en schakelden daarmee de Nederlandse dames uit. Ook voor het was er een zeventiende plaats in de eindrangschikking.

Donderdag
In het eerste viersterrentoernooi van de drie die achter elkaar in Cancun worden gespeeld zijn nu geen Nederlandse teams meer actief. Het tweede toernooi start donderdag met de kwalificatie waaraan vijf Nederlandse koppels meedoen. Drie teams zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi dat op vrijdag start.

CEV Beach Volleybal Continental Cup Finals
Van 23 tot en met 26 juni wordt het OKT Beachvolleybal in Den Haag gehouden op het strand van Scheveningen. Daar zal een coronaproof stadion verrijzen naast het permanente beachstadion.

Nederland is als organisator verzekerd van deelname en kan zo de Nederlandse koppels de mogelijkheid bieden zich via dit toernooi, waar slechts 1 ticket voor een land te verdienen is, te plaatsen. In 2016 lukte het Nederland om via de Continental Cup het laatste plekje voor de Spelen van Rio te bemachtigen, waarna Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist konden deelnemen. De Europese top zal naar Nederland komen voor de ultieme kans op een ticket naar Tokio.

Houd onze kanalen in de gaten, binnenkort maken we meer bekend over dit toernooi.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×