De Nederlandse beachvolleyballers presteren goed op het King of the Court toernooi in Hamburg. De negen deelnemende Nederlanders wisten allemaal een plekje te bemachtigen in de kwartfinales. De strijd om de titels Queens en Kings of the Court gaat vanmiddag verder.

Drie gouden ballen
Alexander Brouwer en Ruben Penninga kennen een goede start in Hamburg. De Nederlanders bereikten als eerste de 15 punten in de laatste speelronde en werden daarmee eerste in hun poule. Als poulewinnaar ontvingen zij de gouden bal, die ze in de volgende ronde in mogen zetten om na een verloren rally het punt opnieuw te spelen. Ook hun vaste beachvolleybal partners wonnen een gouden bal: Leon Luini eindigde samen met de Duitse Robin Sowa bovenaan Poule C, Robert Meeuwsen en Clemens Wickler wonnen Poule D. In diezelfde poule werden Stefan Boermans en Troy Field derde na een knappe comeback in de tweede speelronde.

KOTC Hamburg 4
KOTC Hamburg 3
KOTC Hamburg 6
KOTC Hamburg 2
KOTC Hamburg 5

Kwartfinale voor Piersma/van Driel, M. en Ypma/Van Driel, E
Bij de vrouwen werden Emma Piersma en Mexime van Driel derde in hun poule en daarmee plaatste het duo zich direct voor de kwartfinale. Pleun Ypma en Emi van Driel scoorden maar liefst 15 punten in de eerste speelronde, maar werden vervolgens laatste in de tweede ronde waarin ze maar één punt wisten te scoren. In de play-off kregen de Nederlanders vandaag een laatste kans om een plekje in de kwartfinale te bemachtigen. Vijf teams streden in drie speelrondes van slechts vijf minuten voor de laatste drie tickets. In de tweede ronde wist Ypma/Van Driel, E. hun plekje in de kwartfinale veilig te stellen: met vier punten plaatste het duo zich voor de volgende ronde.

Kijk live mee naar de kwartfinales!
Om 12.30 uur beginnen de kwartfinales bij de vrouwen, om 13.45 uur wordt de eerste kwartfinale bij de mannen gespeeld. Het volledige wedstrijdschema vind je op kingofthecourt.com, waar je ook (gratis) alle wedstrijden live kunt volgen.

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×