Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich geplaatst voor de finale van het Elite 16-toernooi in Parijs. Het Nederlandse duo won de halve finale in twee sets van de Amerikaanse Betsi Flint en Kelly Cheng. Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn doorgedrongen tot de finale. De Nederlanders trokken aan het langste eind in een spannend duel tegen Paolo Nicolai en Samuele Cottafava uit Italië.

Betsi Flint en Kelly Cheng wonnen in augustus het Elite 16-toernooi van Hamburg, maar konden zaterdagavond niet genoeg weerstand bieden tegen de bijna foutloos spelende Katja Stam en Raïsa Schoon. Net als in de kwartfinale won het Nederlandse duo beide sets met 17-21. Zondagmiddag staan Stam en Schoon in de finale tegenover Anastasija Samoilova en Tina Graudina uit Letland. Het duo won de halve finale in drie sets van de als eerste geplaatste Duda/Ana Patrícia.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kregen meer weerstand in hun halve finale. De Italiaanse Paolo Nicolai en Samuele Cottafava hadden in de eerste set een voorsprong van vier punten (16-12), maar de Nederlanders kwamen terug tot 19-19. In de slotfase was het vervolgens stuivertje wisselen, totdat Brouwer er een einde aan maakte met een keiharde sprongservice: 25-27. Ook in de tweede set viel de beslissing pas na extra punten. De Italianen werkten een matchpoint weg en verzilverden uiteindelijk hun vierde setpunt via een killblock van Nicolai: 25-23. In de allesbeslissende derde set nam Brouwer/Meeuwsen direct een 0-2 voorsprong, die het duo verder uitbouwde naar 7-13. De Italianen kwamen nog twee keer tot scoren, maar op 9-14 maakte Meeuwsen het karwei af voor Nederland. Zondagmiddag gaat het duo in de finale de strijd aan met Anders Mol en Christian Sørum.

Uitslagen halve finales
Flint/Cheng - Stam/Schoon 0-2 (17-21, 17-21)
Nicolai/Cottafava - Brouwer/Meeuwsen 1-2 (25-27, 25-23, 9-15)

Programma finale

Dag

Tijd

Teams

zo. 2 oktober

14.45 u

Samoilova/Graudina (LAT) - Stam/Schoon

zo. 2 oktober

16.00 u

Brouwer/Meeuwsen -Mol, A./Sørum, C. (NOR)

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv. Toegang tot wedstrijden van de Beach Pro Tour is de eerste maand gratis, daarna betaal je € 5.99 per maand voor een abonnement.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×