De meiden van Pre Jeugd Oranje hebben op het EK onder 16 jaar ook gewonnen van Denemarken. De ploeg van coach Eelco Beijl won overtuigend met 3-0 van de Scandinavische leeftijdgenoten. In de poule staat Nederland nu op gelijke hoogte met Italië, de twee koplopers strijden dinsdagavond tegen elkaar in Bulgarije.

De Nederlandse talenten begonnen enorm sterk in de derde poulewedstrijd. De jonge Deense meiden hadden geen antwoord op het spel van Oranje en al snel was de set voorbij: 25-13. Ook in de tweede set maakte Nederland het af, al ging het lang gelijk op (18-18). De jonge speelsters van Oranje toonden aan dat ze er staan op de belangrijke momenten en maakten het verschil in de slotfase: 25-21 winst.

In de derde set denderde de Oranje meiden verder en weer werd de set overtuigend gewonnen, nu met 25-17. Een mooie 3-0 zege voor de meiden van coach Eelco Beijl en zijn assistent William Klaver. Uitblinkster was Anna Zijl, die zes aces produceerde en 8 keer scoorde met haar aanval.

Ook Jolijn de Haan was op dreef met zeven aanvalspunten en vier keer een blok. Dinsdag treft Oranje medekoploper Italië, woensdag volgt de laatste poulewedstrijd tegen Bulgarije.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn