Zaterdag is het WEVZA zeslandentoernooi in Hoek van Holland van start gegaan, het West-Europees kampioenschap voor jeugdteams onder de spelers onder de 21 jaar. De Nederlandse teams zijn goed aan het toernooi begonnen. Bij zowel de jongens als de meisjes gaat Nederland 1 aan de leiding.

Naast Nederland zijn in Hoek van Holland Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Portugal vertegenwoordigd.

In het meisjestoernooi gaan Emma Piersma en Esmee Priem (Nederland 1) in poule 1 aan de leiding. De Nederlandse beachvolleybalsters boekten vier overwinningen op rij en verloren nog geen set. Nova Marring en Noa de Bruin (Nederland 2) wonnen twee wedstrijden en verloren er twee, en staan daarmee voorlopig op de tweede plaats in poule 2.

Bij de jongens gaan Yorick de Groot en Noah Aerts met een perfect score aan de leiding in poule 1. Zij wonnen al hun vier wedstrijden en verloren nog maar een set. Stef Hofman en Matthew Immers, die spelen in poule 2, wonnen twee wedstrijden en verloren er twee.

Voor Nederland en de andere deelnemende landen is het zeslandentoernooi een goede voorbereiding op de jeugd EK’s (U18 en U20), die later in augustus en in september worden gespeeld.

De finales worden op zondagmiddag 13 augustus gespeeld om 16.00 uur. Iedereen kan het evenement, dat tegelijktijdig met de Eredivisie Beach plaatsvindt, gratis bezoeken.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn