Beachvolleybal

Nederlandse teams naar kwartfinale studenten WK

Op het WK Beachvolleybal voor studenten zijn de twee Nederlandse teams doorgedrongen tot de kwartfinale. In München maken zowel Katja Stam en Pleun Ypma als Ruben Penninga en Tom van Steenis nog kans op de wereldtitel. Donderdag staan de kwartfinales op het programma in Duitsland.

Na een mooie openingsceremonie wisten Katja Stam en Pleun Ypma sterk te starten in München. Ze wonnen alle pouleduels en gingen rechtstreeks door naar de achtste finale. In de achtste finale wonnen de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland met 2-0 van Estland en daarmee veroverden ze een plek in de kwartfinale.

Ook Ruben Penninga en Tom van Steenis maken tot nu toe veel indruk in München. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland wonnen ook drie poulewedstrijden en gingen direct naar de achtste finale. Daarin waren de BTN-studenten met 2-1 te sterk voor Spanje. 

Stam en Ypma spelen vandaag in de kwartfinale tegen een sterk Amerikaans duo, de mannen staan tegenover de thuisspelende Duitse studenten John/Stadie.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×