Nederlandse teams uitgeschakeld in kwalificatie

Nederlandse teams uitgeschakeld in kwalificatie

Op het 4-sterren toernooi van de FIVB World Tour in Warschau zijn drie Nederlandse teams uitgeschakeld in de kwalificatie. Iris Reinders en Mexime van Driel hadden bij hun debuut pech met een pittige loting voor de eerste wedstrijd. De andere twee teams verloren in de tweede ronde. Sanne Keizer en Madelein Meppelink en Joy Stubbe en Marleen van Iersel starten donderdag in de poulefase.

Iris Reinders en Mexime van Driel maakten als team hun debuut op de FIVB World Tour en hoe. Ze debuteerden meteen op een ijzersterk bezet 4-sterren toernooi in het 'volleybalgekke' Polen. De dames van de Kadijk Beach Univeristy hadden pech met de loting van het kwalificatietoernooi.

In hun eerste kwalificatiewedstrijd in Warschau troffen ze het sterke Zwitserse team Heidrich/Verge-Depre. Die waren duidelijk een maat te groot, het werd en kansloze wedstrijd die met 11-21 en 13-21 werd verloren. Toch keken Reinders en Van Driel terug op een 'positieve en leerzame ervaring die naar meer smaakt'.

Laura Bloem en Jolien Sinnema begonnen wel sterk in de kwalificatie. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wisten hun eerste duel met 21-19 en 21-14 te winnen van de Oekraïense tweelingzusjes Makhno. Helaas ging het fout in de tweede ronde. Daarin bleken de Letten Graudina en Kravcenoka nipt te sterk: 18-21 en 19-21. 

Weer net niet

Ook voor Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde eindigde het toernooi al in de kwalificatie. Daar baalden de BTN-heren flink van. Ze wonnen hun eerste duel nog met 2-0 (21-13 en 21-19) van het thuisspelende duo Kruk/Poznanski.  

In de tweede kwalificatiewedstrijd stonden Varenhorst en Van de Velde tegenover Zemljak/Pokeršnik uit Slovenië. Dat leverde een hele spannende partij op. De Slovenen begonnen sterk en wonnen de eerste set met 21-15, maar daarna herstelden de BTN-heren zich sterk. Met sterk serverend werk en een goed blok werd het 13-21. 

In de allesbeslissende derde set maakten de Slovenen het verrassend af met 15-11. Een teleurstelling voor de BTN-heren, net niet naar het hoofdtoernooi net als in Tsjechië. 

Twee damesteams in actie

Er starten donderdag twee Nederlandse damesteams in het hoofdtoernooi in de Poolse hoofdstad. Sanne Keizer en Madelein Meppelink starten om 09.50 uur in poule G tegen het Griekse team Arvaniti/Karagkouni. 

Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn in poule F ingedeeld en beginnen in Warschau met een wedstrijd tegen de Amerikanen Stockman en Larsen. Dat duel staat om 11.30 uur gepland.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×