Nederlandse vrouwen achtste op WK Zitvolleybal

Nederlandse vrouwen achtste op WK Zitvolleybal

Het Nederlands vrouwen zitvolleybalteam heeft het Wereldkampioenschap in eigen land afgesloten op een achtste plaats. De strijd om plaats zeven en acht werd zaterdag met 3-1 gewonnen door Canada. Setstanden: 18-25, 18-25, 25-19, 25-27. Het was tevens het laatste duel voor Elvira Stinissen en Djoke van Marum.

Na een goede poulereeks met drie overwinningen in Arnhem zakte Oranje in Rotterdam door het ijs. Ook de laatste wedstrijd ‘voor de eer’ ging verloren. “We hebben het gewoon niet goed gedaan. Ik kan tegen mijn verlies wanneer een tegenstander beter is. Maar Canada was niet beter dan wij. We maakten gewoon teveel fouten”, sprak bondscoach Pim Scherpenzeel. Hij kon geen reden vinden waarom hij het team vanaf de kwartfinale niet op de rails kreeg.

“In set drie hebben we even laten zien dat we kunnen volleyballen. Toen kwamen we ook onder de druk uit.” Scherpenzeel sprak zijn respect uit voor Karin van der Haar. “Ik geniet van haar energie.”

In de vierde doorgang leek Nederland op weg naar een tiebreak. Halverwege de set kwam Oranje op voorsprong en was op 24-22 en 25-24 op setpoint. Canada werkte beide punten weg en pakte de set alsnog met 25-27. Daarmee kreeg Canada haar revanche voor de eerder geleden nederlaag in Arnhem.

Bij Oranje zat opnieuw Hong Zhao als assistent coach op de bank. Eigenlijk was de speelster uit Sneek uitgesloten van het toernooi (wit gekeurd bij de classificatie), maar de wereldvolleybalbond ging akkoord dat Zhao op de bank haar taak mocht verrichten. Scherpenzeel: “Fijn dat we toestemming hebben gekregen, fijn ook om haar er bij te hebben voor het groepsgevoel. Hong is zeker ook van waarde voor het team, ze is een ervaren speelster.”

Foto: World ParaVolley

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×