Nederlandse zitvolleyballers gaan voor zevende plek strijden

Nederlandse zitvolleyballers gaan voor zevende plek strijden

Op het EK Zitvolleybal in Hongarije hebben de Nederlandse zitvolleybalheren vandaag met 3-1 verloren van Servië. In de strijd om plek 5 tot en met 8 in Boedapest gaf Oranje alles, maar het bleek niet genoeg en daardoor rest nu de strijd om plek 7 op het EK.

De Oranje zitvolleybalmannen begonnen zeker niet slecht tegen Servië vandaag, maar halverwege de eerste set wisten de Servische zitvolleyballers het verschil te maken met hun service en sterke aanval en daardoor werd het 25-16. 

Ook in de tweede set was Servië duidelijk te sterk, met goed aanvallend spel wonnen ze met 25-18. In de derde set ging Oranje sterker spelen, vooral aanvallend en met het blok wisten de Nederlandse zitvolleyballers het de tegenstander lastig te maken en de set werd met minimaal verschil gewonnen: 24-26.

In de vierde set kwam Servië sterk terug en toonde de ploeg mentale verkracht. Met uitblinker Dragisa Zoric maakte de ploeg het af en won met 25-19 de wedstrijd, ondanks het sterke verdedigende werk van Nederland. Geert van den Heuvel was op dreef voor Oranje met 16 punten.

Servië speelt morgen om de vijfde plek. De Nederlandse zitvolleybalheren gaan om plek zeven vechten. Ze staan zaterdag om 09.45 uur tegenover Letland. De finale van het EK gaat tussen Bosnië en Herzegovina en Rusland.    

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×