De Nederlandse zitvolleyballers hebben hun eerste wedstrijd op het WK Zitvolleybal verloren. In Sarajevo won Egypte het duel met 3-0 (25-11, 25-19 en 25-19). Morgen speelt Oranje om 11.45 uur de tweede poulewedstrijd tegen Rwanda.

Het eerste punt van de wedstrijd was voor Oranje, maar de zeven daaropvolgende punten gingen naar Egypte. Na de time-out van bondscoach Ger van Heugten vergrootte Egypte hun voorsprong met een ace: 9-1. De Afrikaanse ploeg kwam geen moment in de problemen en dankzij een uitgeslagen bal van Reza Nasari werd het eerste setpunt direct verzilverd: 25-11.

In de tweede set ging het tot 10-10 gelijk op, maar dankzij twee blokkeringspunten op rij wist Oranje een klein gaatje te slaan. Lang kon Nederland niet van die voorsprong genieten. De Egyptenaren schakelden een tandje bij en maakten hun achterstand direct weer ongedaan. Richting de slotfase liep de ploeg uit naar 20-16 en dwong Nederland zo tot het nemen van hun eerste time-out. Een tweede volgde drie punten later (22-17). Oranje kon de aansluiting niet meer vinden en met 25-19 nam Egypte een 2-0 voorsprong in sets.

De Nederlandse zitvolleyballers scoorden de eerste twee punten van de derde set, maar vijf punten later ging Egypte alweer aan de leiding. Deze voorsprong werd nooit meer uit handen gegeven en met 25-19 was de eerste overwinning in Poule D voor de huidige nummer 5 van de wereld.

Zaterdag tegen Rwanda
Morgen speelt Oranje om 11.45 uur hun tweede poulewedstrijd tegen Rwanda. De Afrikaanse ploeg verloor hun eerste wedstrijd vandaag met 3-0 van Oekraïne. De wedstrijd is live te volgen via de YouTube pagina van World ParaVolley.