BTN Dames

Negende plek voor Bloem en Sinnema in Chetumal

Laura Bloem en Jolien Sinnema zijn op het FIVB 3-sterrentoernooi in Chetumal op de negende plaats geëindigd. Ze wonnen in de 1e knock-out ronde nog van Oostenrijk, maar moesten in de achtste finale vannacht hun meerdere erkennen in Brazilië. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) moesten daardoor genoegen nemen met een gedeelde negende plek in Mexico.

In de poulefase verloren Bloem en Sinnema hun tweede duel van het sterke Russische duo Voronina/Bocharova, de kampioenen van de Jeugd Olympische Spelen en de regerend wereldkampioen onder 19 jaar. In de eerste set was het enorm spannend, maar de jonge Russinnen sloegen toe op het cruciale moment en wonnen met 19-21. Dat gaf ze vertrouwen, want in de tweede set denderden ze over de BTN-dames heen: 12-21.

Bloem en Sinnema moesten daardoor in de tussenronde strijden om een plek in de achtste finale. In die wedstrijd stonden ze tegenover het Oostenrijkse duo Freiberger/Teufl. De BTN-dames speelden een sterke partij en gaven hun tegenstander geen kans door scherp te serveren en de druk er vol op te leggen. Het leverde een mooie 21-14 en 21-11 overwinning op. 

Achtste finale

De BTN-dames speelden in de achtste finale tegen het Braziliaanse duo Taina/Victoria. Het Mexicaanse publiek genoot van een mooie wedstrijd, de BTN-dames vochten hard voor elk punt maar het bleek niet genoeg. De Braziliaanse speelsters waren net iets feller en creëerden in beide sets een marge die ze niet meer uit handen gaven: 21-16 en 21-16 winst. 

DELA Beach Open

Bloem en Sinnema eindigden hun eerste seizoen als team met een negende plek op het 3-sterrentoernooi in Mexico. Ze hebben nu even vakantie en daarna start BTN weer met de voorbereiding op seizoen 2019. Het nieuwe jaar start straks meteen met een toptoernooi in eigen land. Van 2 tot en met 6 januari wordt de DELA Beach Open weer gespeeld op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Kaarten zijn al beschikbaar.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×