Beachvolleybal Team Nederland

Negende plek voor Stam en Wouters in Manila

Na een tweede plek in Maleisië is het Katja Stam en Julia Wouters niet gelukt om weer op het podium te eindigen tijdens een 1-ster toernooi van de FIVB World Tour. In Manila (Filipijnen) verloren de Nederlandse dames in de tussenronde van Duitsland en daardoor moesten ze nu genoegen nemen met een negende plek.

In de poulefase begonnen Stam en Wouters met een overtuigende 2-0 zege op het thuisland; de Filipijnen. Maar in de tweede wedstrijd moesten de Nederlandse dames flink aan de bak. Tegen het Japanse team Tanaka/Sakurako liepen ze achter de feiten aan door wat onnodige fouten en ze verloren met 14-21 en 18-21. Daardoor eindigden ze als tweede in de poule en gingen naar de tussenronde.

Het Duitse duo Kotzan/Klinke was de tegenstander in de tussenronde en dat bleek een lastige horde. De Duitse speelsters wonnen met 11-21 en 19-21 en gingen door naar de kwartfinale. Stam en Wouters moesten genoegen nemen met de negende plek. Coach Margo Wiltens blikte terug op de periode met Stam en Wouters in Azië: “We speelden deze week in andere omstandigheden dan in Langkawi. Helaas moesten we genoegen nemen met een negende plek. Stabiel spel van de tegenstanders en een te hoge foutenlast van onze kant zorgde voor instabiel niveau. Daar kom je in dit deelnemersveld niet mee weg.”

Wiltens vertelt verder: “Bij vlagen werd het sterke niveau door de meiden behaald, bij vlagen was het knokken tegen henzelf. Waar Julia netjes side out bleef draaien gold dat niet voor Katja in de laatste wedstrijd. Verdedigend was het in orde maar kansen werden weinig benut. Daardoor konden de Duitsers doorstomen naar de kwartfinale.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×